Merhaba, sitemizden daha iyi yararlanabilmek için kayıt olunuz. Kayıt olmak için tıklayınız.. Şifrenizi Unuttuysanız yeni şifre istemek için tıklayınız..

Forumu daha iyi görüntüleyebilmek için firefox, safari, IE8 kullanınız. Foruma başlarken lütfen kuralları okuyunuz. Dersler ve arama size daha çabuk yardımcı olacaktır.

Windows Sunucuda Joomla Seo Çalıştırma

Alıntı: teacher05 Nickli Üyeden Alıntı "Ruler" , çok sağolasın. Anlattıklarını aynen yaptım ve çalıştı, Allah razı olsun kardeşim... demiştim ama sitede hangi sayfayı tıklarsam ana sayfa açılyor, ben de sevinmiştim ne güzel çalıştı diye:(

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02-04-2010, 14:12   #11
Kullanıcı Adı:

teacher05

teacher05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvanı: Yeni Joomlacı

Durum: Offline

Tecrübe Puanı: 0

Standart Cevap: Windows Sunucuda Joomla Seo Çalıştırma

Alıntı:
teacher05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Ruler" , çok sağolasın. Anlattıklarını aynen yaptım ve çalıştı, Allah razı olsun kardeşim...

demiştim ama sitede hangi sayfayı tıklarsam ana sayfa açılyor, ben de sevinmiştim ne güzel çalıştı diye:(
Alt 02-04-2010, 17:49   #12
Kullanıcı Adı:

Ugur

Ugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvanı: JTR-Kurucu

Tecrübe Puanı: 10

Linux sunucuya geçin. Uğraşmayın windows ile. Bir çok eklentiyi çalıştıramaz hale gelirsiniz.
Alt 02-25-2010, 12:37   #13
Kullanıcı Adı:

vipere

vipere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Durum: Online

bilgiler çok faydalı..çok teşekkürler..

ben win host kullanıyorum apache kurulu-herşeyi son sürüm ancak artio joomlaSEF kurunca html dizini oluşturmuyordu (siteyi /tr dizinine kurduğum için .htaccess de oluşturabiliyorduk) onun dışında herşeyi ile sorunsuzdu seo konusunda
bu desteğinizle hallettik..yanlız burda atlanan bir mevzu var oda joomlasını /ek bir dizine ekleyen arkadaşlara gereken bir öneridir

aksi halde bu yöntemler anasayfa butonuna basıldığında çalışmamasına sebep olabilir sitenin o halinde uygulanması gereken mainmenuyu kopyalayarak
2. bir mainmenu2 oluşturmak ve onunda anasayfa karşılığına dış bağlantı url seçerek index.php olarak yazmak..bu şekilde sorunsuz çalışır

örnek www.umutdiyalizmerkezi.com bu sitelerimden birinde bu şekilde uyguladım çalıştı...eğer site reklama geçerse kaldırabilirsiniz..kusura bakmayın örnek olması açısından eklememde sakınca varsa..

ben linux host ile 4 yıl çalıştım 2000'den beri windows serverim var joomlada çözülmeyecek sorun bindebir denk geldim, sayesinde hostu geliştirdik

çözülmeyecek sorun yoktur yeterki birbirimize destek olalım..
tekrar teşekkürler
Alt 03-05-2010, 11:05   #14
Kullanıcı Adı:

egemen28

egemen28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

merhabalar,

bütün gösterilen ayarları yapmama rağmen bir türlü .html eklentisini url lere eklemiyor joomla içinde ayarlarda da problem yok yardımcı olursanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler
Alt 03-16-2010, 06:13   #15
Kullanıcı Adı:

halo79

halo79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

vipere arkadaşım
yaptığın siteye baktım aktif olarak çalışıyor
ben bu konu hakkında baya bir araştıma yaptım ama bir türlü aktif edemedim bana bu konuda biraz daha ayrıntılı yardımı olabilirmi
rica ediyorum

ama 1. sayfadaki ayarlar benim windows serverimde o şekilde yok ama hata sayfası özelleştirme var tabiki

nasıl yaptığınız hakkında bir bilgi vermenizi çokçok rica ediyorum joomlada herşeyi özdüm ama bunu bir türlü yapamadım ve neden olmadığı çözemedimve başka bir server geçmek istemiyorum

yardımlarını bekliyorum
kolay gelsin
Alt 03-16-2010, 06:42   #16
Kullanıcı Adı:

halo79

halo79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
RuLeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Windows sunucularda bilindiği gibi .htaccess çalıştırmak kolay değildir. Geneldede çalışmaz zaten. Biz şimdi index.php üzerinden joomla seoyu çalıştırmayı anlatacağım. Daha önce verildiyse ben görmedim. Kusura Bakmayın.

İlk Olarak Plesk Panelimizden Barındırma Altındaki Ayarlar Bölümüne Giriyoruz.

Resimin orjinal boyutu için tıklayın.

Burada Bulunan "Özel Hata Sayfaları" kısmının yan tarafını işaretliyoruz. ve Aşağıdan Tamam Butonuna Basıyoruz.

Tekrar Barındanma Bölümündeki Web Dizinleri Bölümüne Giriyoruz.

Buradan Üst Menüden Hata Belgeleri Bölümüne Giriyoruz.

Bölüme Girdikten Sonra Sayfanın Sonlarına Doğru İniyoruz. Burada 404 Hata Sayfasının Üzerine Tıklıyoruz.

Burada Tip Bölümünden Url Seçiyoruz ve Konum Kısmına /index.php yazıyoruz.

Bunuda Yaptıktan Sonra Tamam'a Basıyoruz ve Tekrar Web Dizinleri Bölümüne Geri Geliyoruz. Buradan Ayarlar Bölümüne Giriyoruz.

Burada Girdiğimiz Sayfada Dökümanlar Altında Varsayılan Döküman Sıralamasında "Index.php" Dosyası Var. Bunu Seçip Kaldır Diyoruz. Saha Sonra Hemen Ekle'nin yanında boş alana gelip " index.php " yazıyoruz ve Ekle butonuna basıyoruz ve aşağıdan Tamam Butonuna Basıyoruz.

Evet Arkadaşlar Plesk Panelde İşimiz Bitti Şimdi Joomla Yönetim Paneline Giriyoruz. Ve Buradan Genel Ayarlar Bölümünden Seo Kısmını Şu şekilde Yapıyoruz ve Kaydet Diyoruz.

Evet arkadaşlar görüldüğü gibi seoumuz artık çalışıyor.

ftpden girip htaccess.txt dosyasını .htaccess yapamyı unutmayın.

Saygılarla RuLeR

ruler
bu dediklerini yaptım ama olmadı bu arada bu işlemin sonunda nasıl link html oluyor olmasına oluyor ama sayfa açılmıyor tekrar ana sayfaya dönüyor bu konuda nlamş değilimsayfanınhata vermesini sağlıyoruz sonra sayfanın index.php dönmesini stiyoruz ok ama hep ana sayfa çıkıyor tamam arama yukarıda searchbar da linkler html oluyor ama o sayfa açılmıyor hep ana sayfa

bu konuda daha fazla bir bilgilye sahibsseniz yardıma ihtiyacım var
şimdiden herkese teşekkürler

Bookmarks

Seçenekler
Stil