Windows Sunucuda Joomla Seo Çalıştırma

Joomla! 1.5.x Dersleri Kategorisinde ve Yazılı Dersler Forumunda Bulunan Windows Sunucuda Joomla Seo Çalıştırma Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> teacher05 Nickli Üyeden Alıntı "Ruler" , çok sağolasın. Anlattıklarını aynen yaptım ve çalıştı, Allah razı olsun kardeşim... demiştim ama sitede ...

Konu Kapatılmıştır
2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 1 2
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 20 ve 20
    Yeni Joomlacı teacher05 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cevap: Windows Sunucuda Joomla Seo Çalıştırma

Alıntı teacher05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Ruler" , çok sağolasın. Anlattıklarını aynen yaptım ve çalıştı, Allah razı olsun kardeşim...

demiştim ama sitede hangi sayfayı tıklarsam ana sayfa açılyor, ben de sevinmiştim ne güzel çalıştı diye:(

JTR Kurucu Ugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Girişi
    17

Linux sunucuya geçin. Uğraşmayın windows ile. Bir çok eklentiyi çalıştıramaz hale gelirsiniz.

Yeni Joomlacı vipere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bilgiler çok faydalı..çok teşekkürler..

ben win host kullanıyorum apache kurulu-herşeyi son sürüm ancak artio joomlaSEF kurunca html dizini oluşturmuyordu (siteyi /tr dizinine kurduğum için .htaccess de oluşturabiliyorduk) onun dışında herşeyi ile sorunsuzdu seo konusunda
    bu desteğinizle hallettik..yanlız burda atlanan bir mevzu var oda joomlasını /ek bir dizine ekleyen arkadaşlara gereken bir öneridir

aksi halde bu yöntemler anasayfa butonuna basıldığında çalışmamasına sebep olabilir sitenin o halinde uygulanması gereken mainmenuyu kopyalayarak
    2. bir mainmenu2 oluşturmak ve onunda anasayfa karşılığına dış bağlantı url seçerek index.php olarak yazmak..bu şekilde sorunsuz çalışır

örnek bu sitelerimden birinde bu şekilde uyguladım çalıştı...eğer site reklama geçerse kaldırabilirsiniz..kusura bakmayın örnek olması açısından eklememde sakınca varsa..

ben linux host ile 4 yıl çalıştım 2000'den beri windows serverim var joomlada çözülmeyecek sorun bindebir denk geldim, sayesinde hostu geliştirdik

çözülmeyecek sorun yoktur yeterki birbirimize destek olalım..
    tekrar teşekkürler
    Konu Ugur tarafından (04-12-2010 Saat 19:32 ) değiştirilmiştir.

Yeni Joomlacı egemen28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

merhabalar,

bütün gösterilen ayarları yapmama rağmen bir türlü .html eklentisini url lere eklemiyor joomla içinde ayarlarda da problem yok yardımcı olursanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler

Yeni Joomlacı halo79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

vipere arkadaşım
    yaptığın siteye baktım aktif olarak çalışıyor
    ben bu konu hakkında baya bir araştıma yaptım ama bir türlü aktif edemedim bana bu konuda biraz daha ayrıntılı yardımı olabilirmi
    rica ediyorum

ama 1. sayfadaki ayarlar benim windows serverimde o şekilde yok ama hata sayfası özelleştirme var tabiki

nasıl yaptığınız hakkında bir bilgi vermenizi çokçok rica ediyorum joomlada herşeyi özdüm ama bunu bir türlü yapamadım ve neden olmadığı çözemedimve başka bir server geçmek istemiyorum

yardımlarını bekliyorum
    kolay gelsin

Alıntı RuLeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Windows sunucularda bilindiği gibi .htaccess çalıştırmak kolay değildir. Geneldede çalışmaz zaten. Biz şimdi index.php üzerinden joomla seoyu çalıştırmayı anlatacağım. Daha önce verildiyse ben görmedim. Kusura Bakmayın.

İlk Olarak Plesk Panelimizden Barındırma Altındaki Ayarlar Bölümüne Giriyoruz.

Burada Bulunan "Özel Hata Sayfaları" kısmının yan tarafını işaretliyoruz. ve Aşağıdan Tamam Butonuna Basıyoruz.

Tekrar Barındanma Bölümündeki Web Dizinleri Bölümüne Giriyoruz.

Buradan Üst Menüden Hata Belgeleri Bölümüne Giriyoruz.

Bölüme Girdikten Sonra Sayfanın Sonlarına Doğru İniyoruz. Burada 404 Hata Sayfasının Üzerine Tıklıyoruz.

Burada Tip Bölümünden Url Seçiyoruz ve Konum Kısmına /index.php yazıyoruz.

Bunuda Yaptıktan Sonra Tamam'a Basıyoruz ve Tekrar Web Dizinleri Bölümüne Geri Geliyoruz. Buradan Ayarlar Bölümüne Giriyoruz.

Burada Girdiğimiz Sayfada Dökümanlar Altında Varsayılan Döküman Sıralamasında "Index.php" Dosyası Var. Bunu Seçip Kaldır Diyoruz. Saha Sonra Hemen Ekle'nin yanında boş alana gelip " index.php " yazıyoruz ve Ekle butonuna basıyoruz ve aşağıdan Tamam Butonuna Basıyoruz.

Evet Arkadaşlar Plesk Panelde İşimiz Bitti Şimdi Joomla Yönetim Paneline Giriyoruz. Ve Buradan Genel Ayarlar Bölümünden Seo Kısmını Şu şekilde Yapıyoruz ve Kaydet Diyoruz.

Evet arkadaşlar görüldüğü gibi seoumuz artık çalışıyor.

ftpden girip htaccess.txt dosyasını .htaccess yapamyı unutmayın.

Saygılarla RuLeR

ruler
    bu dediklerini yaptım ama olmadı bu arada bu işlemin sonunda nasıl link html oluyor olmasına oluyor ama sayfa açılmıyor tekrar ana sayfaya dönüyor bu konuda nlamş değilimsayfanınhata vermesini sağlıyoruz sonra sayfanın index.php dönmesini stiyoruz ok ama hep ana sayfa çıkıyor tamam arama yukarıda searchbar da linkler html oluyor ama o sayfa açılmıyor hep ana sayfa

bu konuda daha fazla bir bilgilye sahibsseniz yardıma ihtiyacım var
    şimdiden herkese teşekkürler

Yeni Joomlacı abrec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı ctolu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba

Bende Windows Sunucu kullanıyorum. Uygulamayı anlattıgınız gıbı yaptım linkler .html olarak olusuyor ama ıcerıge tıkladıgım zaman anasayfa goruntulenıyor. Tum ıcerıklerde boyle.
    Bu konudada yardımcı olurmusunuz ?
    Birden fazla sitem olduğu için bende windows kullanıyorum uyguladım ve aynı arkadaşında dediği gibi nereyi tıklarsamda anasayfa açıyor çalışsa güzel olacaktı

Yeni Joomlacı ozknckr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çok çok eline sağlık kardeşim. büyük bi dertten kurtardın benii..

merhaba ozknckr
    siz herhalde seo problemini çözdünüz windows server de ama ben bunu yapamadım benim beklentim

vipere arkadaşımın yardımı bekliyorum o çözmüş ve örnek bir site vardı

vipere bu mesajı okuyorsan biraz daha açıklayacı olarak ne yaptığın hakkında bilgi verirsen yani apache demişssin bu illa kurmak şartmı benim server firmamda bu yok sanırım ek klasör olayını yaptım denedim birkaç şey olmadı
    birde bu 2. bir main olayı onuda biraz açarak anlatsan çok iyi
    olur

senden yardımını bekliyorum

birde yönetici uğur bey neden verdiği siteyi kaldırdınız reklam olarak değil yapmış işte ben oraya bakarak eksiklerim noktasında bakıyordum yani ek bir klasöre atmış ve nasıl gözüktüğünü görüyorduk

bunda bir arkniyetmi var

nasıl ark niyet ben windows server çoğu eklemeleri kullanabiliyorum sadece en büyük prblem seo neden insanlara illa baskı yapıyorsunzu linuz geçmleri konusunda artı bunun satışınıda yapan bir firmamızn var bundan dolayımı o kişinin verdiği sitenn adını kaldırdınız
    neden her yerde linux geçin linux a geçin diye baskınız dile getirmeniz var hemen çalışmaz linuz a geçin yapmış işte viper arkadaşımız
    ben windows dan vazgeçmemm güvenliği çok çok fazla asıl linuxda hackliyorlar daha çok
    neyse bence onun mesajında verdiği ste ismini değiştireceğinize

o arkadışın dediği gibi çözülmeyecek problem yoktur ben 12 seneden beri kullanıyorum bilgisayar yapısını biliyorum
    linux Q ageçin
    linux a geçin
    linuxa geçin diyerek
    herkese byebye

JTR Kurucu Ugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Girişi
    17

Geçmeyin sonrada windows sorunları ile bize gelmeyin. sunucu saglayıcınız çözersiniz sorunlarınızı. Biz destek vermiyoruz, verenler var tabiki karar sizin.