Guzel paylasım denemek lazım bı ara...
Joomla! 1.5.x Dersleri Kategorisinde ve Yazılı Dersler Forumunda Bulunan Windows Sunucuda Joomla Seo Çalıştırma Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> Windows sunucularda bilindiği gibi .htaccess çalıştırmak kolay değildir. Geneldede çalışmaz zaten. Biz şimdi index.php üzerinden joomla seoyu çalıştırmayı anlatacağım. Daha ...
Windows sunucularda bilindiği gibi .htaccess çalıştırmak kolay değildir. Geneldede çalışmaz zaten. Biz şimdi index.php üzerinden joomla seoyu çalıştırmayı anlatacağım. Daha önce verildiyse ben görmedim. Kusura Bakmayın.
İlk Olarak Plesk Panelimizden Barındırma Altındaki Ayarlar Bölümüne Giriyoruz.
Burada Bulunan "Özel Hata Sayfaları" kısmının yan tarafını işaretliyoruz. ve Aşağıdan Tamam Butonuna Basıyoruz.
Tekrar Barındanma Bölümündeki Web Dizinleri Bölümüne Giriyoruz.
Buradan Üst Menüden Hata Belgeleri Bölümüne Giriyoruz.
Bölüme Girdikten Sonra Sayfanın Sonlarına Doğru İniyoruz. Burada 404 Hata Sayfasının Üzerine Tıklıyoruz.
Burada Tip Bölümünden Url Seçiyoruz ve Konum Kısmına /index.php yazıyoruz.
Bunuda Yaptıktan Sonra Tamam'a Basıyoruz ve Tekrar Web Dizinleri Bölümüne Geri Geliyoruz. Buradan Ayarlar Bölümüne Giriyoruz.
Burada Girdiğimiz Sayfada Dökümanlar Altında Varsayılan Döküman Sıralamasında "Index.php" Dosyası Var. Bunu Seçip Kaldır Diyoruz. Saha Sonra Hemen Ekle'nin yanında boş alana gelip " index.php " yazıyoruz ve Ekle butonuna basıyoruz ve aşağıdan Tamam Butonuna Basıyoruz.
Evet Arkadaşlar Plesk Panelde İşimiz Bitti Şimdi Joomla Yönetim Paneline Giriyoruz. Ve Buradan Genel Ayarlar Bölümünden Seo Kısmını Şu şekilde Yapıyoruz ve Kaydet Diyoruz.
Evet arkadaşlar görüldüğü gibi seoumuz artık çalışıyor.
ftpden girip htaccess.txt dosyasını .htaccess yapamyı unutmayın.
Saygılarla RuLeR
Guzel paylasım denemek lazım bı ara...
Teşekkürler elinize sağlık güzel bir anlatım olmuş
Güzel konuda windows olması kötü. Hosting alacaklar bu konuyla yanılmasınlar Linux almaları gerekir.
Tekerardan anlatım için teşekkür ederim.
Konu Trabzonli tarafından (11-27-2009 Saat 12:05 ) değiştirilmiştir.
Kesinlikle linux almalarını bende öneririm. fakat aynı anda hem php hemde asp,aspx gibi uygulamaları çlaıştırmak isteyenler olabiliyor. o yüzden hem fazla bilgi göz çıkarmaz misali yazdım
Benim gibi sitesini sonradan joomlaya çevirip,400 küsür mb dosyayı linux a taşımaya üşenen acemiler için harika bir paylaşım.
Seo 2 dakika bile sürmedi.
Teşekkür ederim...
Merhaba
Bende Windows Sunucu kullanıyorum. Uygulamayı anlattıgınız gıbı yaptım linkler .html olarak olusuyor ama ıcerıge tıkladıgım zaman anasayfa goruntulenıyor. Tum ıcerıklerde boyle.
Bu konudada yardımcı olurmusunuz ?
apache mod_rewrite'yi kullan seçeneğini hayır işaretleyin. diğerleri işaretli kalsın.
"Ruler" , çok sağolasın. Anlattıklarını aynen yaptım ve çalıştı, Allah razı olsun kardeşim...
Paylaş