Site PHP mail ve SMTP mail ayarları lütfen yardım
arkadaslar sitem mail alıyo ama bu maili göndermiyor sanırım smtp kapalı ve açma imkanım yok php maili nasıl kullanırım yardımcı olursanız sevinirim
Joomla! 1.5.x Kategorisinde ve Joomla 1.5.x Sorular & Cevaplar Forumunda Bulunan Site PHP mail ve SMTP mail ayarları lütfen yardım Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> Site PHP mail ve SMTP mail ayarları lütfen yardım arkadaslar sitem mail alıyo ama bu maili göndermiyor sanırım smtp kapalı ...
Joomla 1.5.x Sorular & Cevaplar icinde Site PHP mail ve SMTP mail ayarları lütfen yardım konusu , Site PHP mail ve SMTP mail ayarları lütfen yardım arkadaslar sitem mail alıyo ama bu maili göndermiyor sanırım smtp kapalı ve açma imkanım yok php maili nasıl kullanırım yardımcı olursanız ...
Site PHP mail ve SMTP mail ayarları lütfen yardım
arkadaslar sitem mail alıyo ama bu maili göndermiyor sanırım smtp kapalı ve açma imkanım yok php maili nasıl kullanırım yardımcı olursanız sevinirim
Öncelikle PHP Classes sitesinden PHPMailer class’ını indiriyoruz.
İndirdiğimiz pakette class.phpmailer.php ve class.smtp.php adında 2 dosya olmalı. Biz işlemlerimizi yaparken sadece class.phpmailer.php dosyasını çağıracağız. Ayrıca paketin içerisinde yer alan ve sınıfın tüm özellik ve metodlarının açıklamalarının yer aldığı phpmailer_doc.html dökümanına göz atmayı unutmayın. Ben mail gönderirken kullanacağımız birkaç tanesini açıklayacağım. İşte mail göndereceğimiz kodlar:
İşlem bu kadardan ibaret. Kodlar üzerinde gerekli açıklamaları yaptım. Ancak ard arda çok fazla mail göndermek spam olarak algılanmasına neden olabilir hatta olur. Bunun için toplu gönderilecek bülten gibi maillerde fazla adres eklemek yerine aralıklarla gönderme işlemini yapmak daha mantıklı olacaktır. Bunu da kodları mail adresi ekleme işleminden sonrasını (26. satır) şu şekilde düzenleyerek yapabilirizrequire("class.phpmailer.php"); // PHPMailer dosyamızı çağırıyoruz
$mail = new PHPMailer(); // Sınıfımızı $mail değişkenine atadık
$mail->IsSMTP(); // Mailimizin SMTP ile gönderileceğini belirtiyoruz
$mail->From = "user@domain.com"; //Gönderen kısmında yer alacak e-mail adresi
$mail->Sender = "user@domain.com";
$mail->ReplyTo = "user@domain.com";
$mail->FromName = "PHP Mailer";
$mail->Host = "smtp.domain.com"; //SMTP server adresi
$mail->SMTPAuth = true; //SMTP server'a kullanıcı adı ile bağlanılcağını belirtiyoruz
$mail->Username = "user@domain.com"; //SMTP kullanıcı adı
$mail->Password = "password"; //SMTP şifre
$mail->WordWrap = 50;
$mail->IsHTML(true); //Mailimizin HTML formatında hazırlanacağını bildiriyoruz.
$mail->Subject = "Deneme Maili"; // Konu
//Mailimizin gövdesi: (HTML ile)
$body = "<b>Bu mail</b> bir deneme mailidir.<br /><br />SMTP server ile gönderilmiştir.";
// HTML okuyamayan mail okuyucularda görünecek düz metin:
$textBody = "Bu mail bir deneme mailidir. SMTP server ile gönderilmiştir.";
$mail->Body = $body;
$mail->AltBody = $text_body;
$mail->AddAddress("muhittin@muhittinozer.com"); // Mail gönderilecek adresleri ekliyoruz.
$mail->AddAddress("hedef@domain.com");
if ($mail->Send()) echo "Mail gönderildi";
else echo "Mail gönderimi başarısız";
$mail->ClearAddresses();
$mail->ClearAttachments();
Orjinal paketle birlikte buradaki örnek uygulamayı da içeren paketi buradan indirebilirsin//maillerimizin $mails dizisinde olduğunu varsayıyorum
$mails = array("muhittin@muhittinozer.com","hedef@domain.co m","hedef2@domain.com");
foreach($mails as $mail)
{
$mail->AddAddress($mail);
$mail->Send();
$mail->ClearAddresses();
$mail->ClearAttachments();
sleep(2); // 2 sn bekletiyoruz mail gönderme işlemi arasında..
}
dostum ilgin icin tesekkür ederim ben bu php leri nereye atacağım peki
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Paylaş