Uğur kardeş ben birşey sormak istiyorum.
Acaba faklı şekilde, Yani admin , süper admin filan değilde
Site kullanıcıları için farklı şekilde 5-6 ayrı grup oluşturabilirmiyiz acaba?
Mesela yazarlar grubu, fotoğrafçılar grubu, ziyeretçiler grubu gibi
Joomla! 1.5.x Dersleri Kategorisinde ve Video Dersler Forumunda Bulunan Kullanıcıyı Yetkilendirme Dersimiz Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> Bu Kullanıcıların yetkileri hakkında da biraz bilgi olsa iyi olurdu......
Bu Kullanıcıların yetkileri hakkında da biraz bilgi olsa iyi olurdu...
Uğur kardeş ben birşey sormak istiyorum.
Acaba faklı şekilde, Yani admin , süper admin filan değilde
Site kullanıcıları için farklı şekilde 5-6 ayrı grup oluşturabilirmiyiz acaba?
Mesela yazarlar grubu, fotoğrafçılar grubu, ziyeretçiler grubu gibi
Hocam 1 haftada joomlayı söktüm sayılır ancak en zayıf yanı kullanıcı yetkisi işinin yetersiz olması. Bu kadar komplex bir proje geliştireceksin sabit gruplar ve bu gruplara yetki vereceksin.
kendimiz grup oluşturamazmıyız.
bölüm ve kategoriler, modüllere yada bileşenlere oluşturduğumuz bu gruplara özel yetki atayamazmıyız.
community bulilder denedim ama oda çok karışık. karışıklığı birtarafa istediğimi almadım.
bildiğiniz kaliteli bir grup ilkeleçri tanımlayabileceğimiz bir bileşen bvarmıdır.
ayrıca ders için teş
Konu fermiyon tarafından (12-04-2008 Saat 20:20 ) değiştirilmiştir.
teşekkürler
Site arayüzü : Bu yetki seviyesindeki kullanıcılar, tüm işlemlerini site arayüzünden yaparlar. Yönetim (admin) paneline giremezler.
Kayıtlı (Registered): Sitenize üye olan kullanıcılar.
Yazar (Author): İçerik ekleyebilme yetkisi olan üye grubu
Düzenleyici (Editor): İçerik ekleyebilmekle bereber aynı zamanda da yazarların ekledikleri içerikleri düzenleyebilme yetkisine de sahiptirler.
Yayıncı (Publisher): İçeriklerin yayını ve düzenlenmesi ile ilgili tüm yetkilere sahiptir.
Site Yönetici paneli:Bu üye grubu sitenin admin paneline girme yetkisi olan gruptur.
Manager: İçerik sorumlusu olan yönetici grubudur.
Administrator: Bazı yetkileri (Süper Administrator hesaplarını yönetme yetkileri yoktur. Site temasını ve site dilini değiştiremez. Üyelere site adına toplu e-posta atamaz.) kısıtlanmış, panel işlevlerini yönetmeye yetkili yönetici grubudur.
Super Administratoritede tam yetki sahibi olan ve tüm fonksiyonlara kısıtlamasız erişebilen en üst düzey yönetici grubudur.
Bu grupları düzenlemenin bir yolu muhakkak vardır.Hangi dosyadan ulaşabiliyoruz bunu bilen de mi yok aramızda?Genel arka-uç birim de 3 adet yönetici şekli olduğuna göre ve bu 3 üde adım adım bir üsttekinden kısıtlı yetkiye sahip olabildiğine göre bunlara ek kısıtlı yöntecisi oluşturabilmemiz lazım.hiç olmadı bu 3 ünden bir tanesini editliyebileceğimiz kod sayfası mevcuttur muhakkak.buna nerden ulaşacağız bilen varmı?
Edit:
Enes bey görmez inşallah bunu yoksa zılgıtı yiğeceğiz yine
Konu dewinbrush tarafından (04-03-2009 Saat 15:39 ) değiştirilmiştir. Sebep: Y
cok güzel elinize emeğinize sağlık tebrik ederim.
pardon joomlada yeniyim ama şunu soracaktım joomlada kunena forum kurdum oraya üye olanın e-mailine aktivasyon mesajı gitmiyor
acaba nerede hata yaptım ben onun kullanıcı adı ve şifresini de göremiyorum
kısa ve öz
teşekkürler
sagol ugur
Paylaş