Köşe Yazarları Modülü ve Dersi (Kesinlikle Çalışıyor joomla 1.5x)

Joomla! 1.5.x Dersleri Kategorisinde ve Yazılı Dersler Forumunda Bulunan Köşe Yazarları Modülü ve Dersi (Kesinlikle Çalışıyor joomla 1.5x) Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> yurtseven_@ Nickli Üyeden Alıntı Saffet hocam 2 sorum olacak cevaplarsanız mutlu olurum 1-birden fazla yazarı nasıl ekliyoruz ben yönetim panelinde ...

+ Konu Cevapla
2. Sayfa - Toplam 17 Sayfa var BirinciBirinci 1 2 3 4 12 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 20 ve 163
    Profesyonel SonBahar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı yurtseven_@ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Saffet hocam 2 sorum olacak cevaplarsanız mutlu olurum
    1-birden fazla yazarı nasıl ekliyoruz ben yönetim panelinde administrator haricinde 2 kişinin ID sini yazar kısmına ekledim fakat ana sayfada hale sadece admin görünüyor.
    2-Yazarlarla yazıları nasıl iliştiriyoruz.Ben eklemediğim halde bir haber köşe yazarı kısmına eklenmiş.Farklı bir haberi nasıl link verebiliriz...Teşekkürler
    aynı soruları bende soruyorum. cevaplarsanız memnun oluruz.

Yeni Joomlacı ustunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

teşekkurler güzel olmuş

Amatör Joomlacı akkayas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

evety arkadaşlar öncelikle hepinizie merhaba

1 inci sorunuzu cevaplayayım her köşe yazarı modülü 1 yazar içindir mşayet siz 1 den fazla köşe yazarı kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken 3 şey var;

1 ncisi modülü kopyala
    2 ncisi adını (Kopya Köşe Yazarları ise yazarın adını yaz böylece başlığın devamı olmuş olur)

3 ncüsü resim içinde klasör dosyasındaki defaulta koymak isteiğin resmi default olarak koy adresi bulmak için explorerdeyken görünen yada görünmeyen resim üzerinde sağ tıkla özelliklerden bak adresi bul.

2 nci sorunuz ise bu modülün amacı şudur arkadaşlar yazarlık rütbesi verdiğin kişi sitenin içerisinde şiir-yazı-haber-köşe yazısı farketmez ne eklerse eklesin bunu anasayfada gösterir, o sebebten dolayı köşe yazarları sadece köşe yazıları ile ilgilenirse daha iyi olur,

Konu Ugur tarafından (06-30-2010 Saat 00:52 ) değiştirilmiştir.

Amatör Joomlacı akkayas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

eğer illada belli bir kategori deki yazılarım mod da gözüksün diyorsan mod a tıkladığında yazarın id sini yazdığının altında kategori id yazar onun içinde joomla yönetim sistemi panelinden kategorilerden köşe yazıları id si bul yaz o zaman sadece o kategoriye eklediklerin modülde gözükür

Amatör Joomlacı yurtseven_@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler deniyelim sonucu paylaşırım

Alıntı akkayas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evety arkadaşlar öncelikle hepinizie merhaba

1 inci sorunuzu cevaplayayım her köşe yazarı modülü 1 yazar içindir mşayet siz 1 den fazla köşe yazarı kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken 3 şey var;

1 ncisi modülü kopyala
    2 ncisi adını (Kopya Köşe Yazarları ise yazarın adını yaz böylece başlığın devamı olmuş olur)

3 ncüsü resim içinde klasör dosyasındaki defaulta koymak isteiğin resmi default olarak koy adresi bulmak için explorerdeyken görünen yada görünmeyen resim üzerinde sağ tıkla özelliklerden bak adresi bul.

2 nci sorunuz ise bu modülün amacı şudur arkadaşlar yazarlık rütbesi verdiğin kişi sitenin içerisinde şiir-yazı-haber-köşe yazısı farketmez ne eklerse eklesin bunu anasayfada gösterir, o sebebten dolayı köşe yazarları sadece köşe yazıları ile ilgilenirse daha iyi olur,
    ilgin için teşekkürler. Evvela modülü kopyalamak benimde aklıma geldi. öyle de yaptım. fakat aynı sayfada iki tane yazar göstermiyor. birinci görünüyor ama kopya yaptığımız yazar görünmüyor. 1.5.7 kullanıyorum. bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
    Konu Ugur tarafından (06-30-2010 Saat 00:52 ) değiştirilmiştir.

Yeni Joomlacı Alaybeyi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ben yazılanları yapmama rağmen çalıştıramadım. localde çalışıyor değil mi bu?

Yeni Joomlacı Hevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yazar yapmak İstediğiniz Kullanıcıların İD'lerini aralara virgül koyarak yapabilirsiniz.Modülü tekrar tekrar kopyalamaya gerek yok.

Yazar yaptığınız kişi neden gözükmüyor ? Bunun nedenide yazar yaptığınız kişinin siteye bir tane yazı eklemesi gerekli.İsterseniz makale yöneticisinden herhangi bir makaleyi seçip düzenle dedikten sonra yazar kısmından Köşe Yazarı yaptığınız kullanıcının adını seçip tekrar kayıt ederseniz.Köşe yazıları kısmında gözükecektir.

Her yazar için farklı resim atayabilirmiyim ? Evet atayabilirsiniz.Yapmanız gereken yazarın resmini 50x75 boyutlarında ve Yazarın ID'sını vererek .png uzantılı olarak kayıt etmek.Örneğin : Adminin Id'si 62 Siz 62.png şeklinde kayıt edeceksiniz ve Bu resmide modules/mod_columnists/images klasörünün içine atacaksınız.Bunu her yazar için yapacaksınız.O zaman her yazar için farklı resim gözükür.

Benim çözemediğim sorunda Yazarın diğer yazılarını nasıl göstereceğiz.Bu kısım önemli yoksa bu modül çok kullanışlı olmayacak maalesef..

Alıntı Hevi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazar yapmak İstediğiniz Kullanıcıların İD'lerini aralara virgül koyarak yapabilirsiniz.Modülü tekrar tekrar kopyalamaya gerek yok.

Yazar yaptığınız kişi neden gözükmüyor ? Bunun nedenide yazar yaptığınız kişinin siteye bir tane yazı eklemesi gerekli.İsterseniz makale yöneticisinden herhangi bir makaleyi seçip düzenle dedikten sonra yazar kısmından Köşe Yazarı yaptığınız kullanıcının adını seçip tekrar kayıt ederseniz.Köşe yazıları kısmında gözükecektir.

Her yazar için farklı resim atayabilirmiyim ? Evet atayabilirsiniz.Yapmanız gereken yazarın resmini 50x75 boyutlarında ve Yazarın ID'sını vererek .png uzantılı olarak kayıt etmek.Örneğin : Adminin Id'si 62 Siz 62.png şeklinde kayıt edeceksiniz ve Bu resmide modules/mod_columnists/images klasörünün içine atacaksınız.Bunu her yazar için yapacaksınız.O zaman her yazar için farklı resim gözükür.

Benim çözemediğim sorunda Yazarın diğer yazılarını nasıl göstereceğiz.Bu kısım önemli yoksa bu modül çok kullanışlı olmayacak maalesef..
    Kardeş sen bunları nasıl yaptın. söylediklerini harfiyen uyguladım ama malesef olmadı. resim olayını da yaptım ama göstermiyor.

Yeni Joomlacı Hevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı SonBahar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeş sen bunları nasıl yaptın. söylediklerini harfiyen uyguladım ama malesef olmadı. resim olayını da yaptım ama göstermiyor.
    Arkadaşım dediğim gibi yazarın bir iki tane yazı yayınlaması gerekiyor.Yoksa olmuyor.İlk sayfada yazanları aynen uyguladım.Ama arkadaş orada birşeyi atlamış.Her yazar için ayrı ayrı resimde konulabiliyor.Ama tek resim olabileceğini belirtmiş.İlk sayfada yazanları aynen uygula.Bir hata yapmazsan olması gerekiyor.Resimlerle açıklanmış zaten.Yine takıldığın yer olursa burdan yardımcı olunur.