Admin panelde sorun olmazda anasayfada yoksa problem yapmayın :o
Joomla! 1.5.x Kategorisinde ve Joomla 1.5.x Sorular & Cevaplar Forumunda Bulunan Karakter Sorunu Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> Her zaman böyle karakter sorunu yaşıyorum napablirim ? Ana sayfadaki modüllerdede oluyor bu. SS:...
Her zaman böyle karakter sorunu yaşıyorum napablirim ? Ana sayfadaki modüllerdede oluyor bu.
SS:
![]()
Admin panelde sorun olmazda anasayfada yoksa problem yapmayın :o
Foruma başlamadan, Okumalısın! | Forumda konu açmadan önce arama yapmalısın!
Joomla! 1.5.x Dersleri [Yeni] | Joomla! Bileşenler | Joomla! Modüller | Joomla! Pluginler
Anasayfada şöyle sorun var:
Eklentiler tr karakter hatası çıkarıyor
Düzeltmek için tr harfler yerine karakter kodlarını giriyorum ama her zaman çok uğraştırıyor.
phpmyadmin ayarlarını yaptınızmı ? ( sanki konuyla alakası var gibi... )
bir de bildiğim kadarıyla bazı modüllerin ( yada bileşenlerin ) türkçe karakter sorunları oluyordu , onlar içinde çözümler var forumda..
1 phpmyadminde tablo dil ayarlarının latin5_turkish_ci yada utf8_turkish_ci olması lazım.....yani latin 1 ise işiniz var demektir...
2-diğer taraftan kurduğunuz modül bileşenlerin dil ayarlarının Türkçe karakter setine uygun olarak default_charset = "iso-8859-9" şeklinde olması gerekir....
3 yine kurduğunuz dil dosyalarında ki karakter leri kontrol ediniz....
PhpMyAdmin Anasayfa:
Tablolar:
![]()
Konu hayspat tarafından (03-17-2008 Saat 19:42 ) değiştirilmiştir.
o utf8 general değil turkish olacak.....kurulum yaparken ana paketin kurulum dilini latin5 yada utf8 olarak ayarlamak lazım ama herkes farklı paketler hazırladığından malesef böyle sorunlar oluyor.....tektek değiştirmen lazım o alanları ......
database ini indirip bir editör ile açıp general yazan yerleri turkish olarak değiştireceksin ama yüklerken bu alanlar halen sorunlu olur...
en kolayı localde database ini tekrar kur....sonra indirip find and replace fonksiyonu ile sorunlu kısımları değiştir...aama linklerdeki soru işaretlerine dikkat et..
Paylaş