Joomla 1.5.3 Türkçede herhangi bir karakter sorunu yoktur. Eklentilerinizde olabilir?
Joomla! 1.5.x Kategorisinde ve Joomla 1.5.x Türkçe Dil Paketleri Forumunda Bulunan Karakter Sorunu Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> 1.5.3de türkçe kullanıyorum paket kurulu fakat türkçe karakter desteği yok napabilirim?...
1.5.3de türkçe kullanıyorum paket kurulu fakat türkçe karakter desteği yok napabilirim?
Joomla 1.5.3 Türkçede herhangi bir karakter sorunu yoktur. Eklentilerinizde olabilir?
Foruma başlamadan, Okumalısın! | Forumda konu açmadan önce arama yapmalısın!
Joomla! 1.5.x Dersleri [Yeni] | Joomla! Bileşenler | Joomla! Modüller | Joomla! Pluginler
bilmiyorum ya farklı farklı amaçlar için 3.ye kurdum ama yönetim panelinde bi cinsliktir oluyo
Kurulumu nereye yapıyorsunuz? bilgisayarınızda oluşturmuş olduğunuz yerel sunucuya mı, yoksa uzak sunucuya mı?
Joomla! 1.5.x sürümleri utf-8 karakter kodlaması kullanmaktadır ve ilgili tüm dosyalar bu kodlamayla oluşturulmaktadır.
Windows işletim sistemi kurulu bir bilgisayarda dışarı çıkartılan (unzip) Joomla! kurulum dosyaları FTP ile uzak sunucuya yüklenirken FTP binary modu seçilmelidir. Aksi takdirde dosyaların dahilindeki Türkçe karakterler gibi özel karakterler bozulacaktır.
Joomla! dil dosyalarının bulunduğu klasörleri (languages ve administrator/languages) içindekilerle birlikte binary modunda FTP ile tekrar yükleyin. Bozuk dosyalar yenileriyle değişecektir.
Sorununuza muhtemel bir başka sebep de Joomla! veritabanı ve veritabanı tablolarının farklı karşılaştırmalar ile yapılandırılmış olması olabilir. Joomla! 1.5.x veritabanı ve veritabanı tabloalrının varsayılan karşılaştırması
utf8_general_ci dir.
Paylaş