Değerli bilgilerin için Teşekkürler mono elinize sağlık![]()
Joomla! 1.5.x Kategorisinde ve Joomla 1.5.x Bileşenleri Forumunda Bulunan JoomlaPack kullanımı - Linux Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> Bir kaç kere deneme imkanım olduğu için çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bu Joomlapack eklentisi gerçekten büyük bir kolaylıkmış, Yalnız bu ...
Bir kaç kere deneme imkanım olduğu için çok rahatlıkla söyleyebilirim ki bu Joomlapack eklentisi gerçekten büyük bir kolaylıkmış,
Yalnız bu konuda Türkçe fazla kaynak olması, helede benim gibi yabancı dili olmayan Linux kullanıcıları bu programı kullanırken bayağı zorlanacaklardır.
O yüzden bu anlatacaklarım öncelikle Linux kullanıcılarına hitap edecektir.
MS altında olay nasıldır pek bilemiyorum.
Joompack'ı kurduktan sonra ana menüsüne girdiğinizde kırmızıyla ”Bulunan bazı hatalar sorunsuz yedek almanızı engelliyor” veya yeşille ”JoomlaPack sitenizi yedeklemeye hazır ancak sorun çıkarabilecek bazı konular var” diyorsa veya daha başka ikaz veriyorsa önce bunları düzeltmemiz gerekiyor.
1- ftp den (admin panelden de olabilir) ana dizinin olduğu yere (config.php olduğu yer) örneğin, ”yedek” adlı bir dizin oluşturun, izinlerini de 777 yapın.Ana meniye geldiğinizde önceki uyarılar yerini yeşille yazılı ”JoomlaPack sitenizi yedeklemeye hazır” olarak değiştirmesi lazım.
2- Joompack'a girin ve ayarlar > Configuration > Genel Ayarlar > Basit sekmesinden Browse ye tıklayıp önce atığımız ”yedek” adlı dizini bulun, gösterin ve kaydedin.
3- Aynı yerden Gelişmiş > Arşivleme motoru > ”JPA Joomlapack arşivi”ni seçin..kaydedin.
Eğer yeşil olarak ”JoomlaPack sitenizi yedeklemeye hazır” yazısı yoksa yedek almaya geçmeyin, sorunu düzeltip öyle yedek alın.
Her hangi bir sorun yoksa ”Şimdi yedekle”ye tıklayıp son kez ekleyeceğiniz bir not yoksa bir daha ”Şimdi yedekle” deyin.
Veritabanı ve dosyalarınız yedeklenirken tarayıcınızı kapatmayın, zaten yükleme penceresinde gerekli uyarıları görürsünüz.
”Yedek sorunsuz alındı” derse geçmiş olsun yedeğiniz alındı.
”Yedek dosyalarını yönet” buna tıkladığınızda aldığınız yedeği görürsünüz.
Artık bunu masa üstünüze indirip güvenli bir yerde muhafa edebilirsiniz.
YEDEĞİ AÇMA
site-xxxxxxx.com-xxx-xxx.jpa uzantılı yedeği açmak için Joomlapack'ın sitesinden JPAUtils 2.0 adlı paketi indirin (ekte de var) zip'ten çıkartın ve içinde ki unjpa.php adlı scrpt'i bırakın diğerlerini silebilirsiniz.
Sonra Joomlapack ile aldığımız site-xxxxxxx.com-xxx-xxx.jpa adlı sıkıştırılmış dosyayı da aynı dizine koyun ve Konsoldan dizin içine girip root olarakkomutunu verin.Kod:php unjpa.php site-xxxxxxx.com-xxx-xxx.jpa
Eğer hata verirse Debian da zannedersem php5-cli Pardus'taysa php-cli peketlerini yükleyip tekrar deneyin.
Artık sitenizin dosyaları .jpa sıkıştırmasından çıkmış durumda, bu dosyaları olası bir durumda ftp'den sunucuya gönderip, (ana dizinin boş olması gerekir) adres satırına tıkladığınızda Joomla'yi ilk defa kuruyormuş gibi yeniden kuruluma geçeceksiniz.
Bu kurulumda ki tek fark, mysql dosyalarınız da geri yükleneceği içindir ki klasik joomla kurulumundan azcık değişik olmaktadır.
Zaten yönergeler her şeyi göstermektedir.
Joomla 1.5.11
JoomlaPack 2.2.1
Kolay gelsin.
Değerli bilgilerin için Teşekkürler mono elinize sağlık![]()
Rica ederim![]()
Sağol mono![]()
JFolder . ..
"Sonra Joomlapack ile aldığımız site-xxxxxxx.com-xxx-xxx.jpa adlı sıkıştırılmış dosyayı da aynı dizine koyun ve Konsoldan dizin içine girip root olarak
php unjpa.php site-xxxxxxx.com-xxx-xxx.jpa
komutunu verin."
Burayı biraz daha açıklar mısın?
Root olarak girme olayını anlamadım.
Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz?
Linux Apache Server
Cpanel 11
Apache sürümü 2.2.11 (Unix)
MySQL sürümü 5.0.77-community-log
PHP sürümü 5.2.8
Perl sürümü 5.8.8
İşletim Sistemi Linux
Kernel sürümü 2.6.27-grsec
Kontrol Panel sürümü 11.24.4-STABLE_36281
Üzgünüm epeyce acemiyim bu konuda. Sunucumun bilgileri burada olduğu gibi.
Estagfurullah @ZeBaNi
Bu dediğimi sunucuda yapabileceğinizi pek sanmıyorum (denemedim hiç çünkü) benim bahsettiğim Linux olayı kişisel kullandığınız bilgisayardır, Laptop-masa üstü gibi.
Teşekkür ederim Mono.
Birazcık kurcalayayım bari sitesini. İngilizcem pek iyi olmadığı için bazen yazılanın tam aksini yapabiliyorum da (:
Rica ederim,
Bu arada ”Yedek alma” için bahsettiğim ayarlar hangi işletim sistemi olursa olsun fark etmez, yedek alınırda ”Yedeği açma” kısmında bahsettiğim .jpa ile sıkıştırılmış yedeği açma işlemleri farklı olur.
Onunda MS ta çözümü vardır illaki, umarım bulursunuz, bol şanslar.
Paylaş