kardesim ben dosyaları attım kurulum penceresi geldi configuration.php atıyorum dediğin gibi .txtyi de siliyorum fakat hala kurulumun 2. sayfasında "configuration.php yazılabilir ---- hayır" yazıyor ne yapmalıyım
Joomla! 1.5.x Dersleri Kategorisinde ve Yazılı Dersler Forumunda Bulunan Joomla 1.5.x Kurulum Resimli Anlatım Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> uAdem Nickli Üyeden Alıntı Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL siteye giremiyorum neden arada ...
Evet
Hayır
kardesim ben dosyaları attım kurulum penceresi geldi configuration.php atıyorum dediğin gibi .txtyi de siliyorum fakat hala kurulumun 2. sayfasında "configuration.php yazılabilir ---- hayır" yazıyor ne yapmalıyım
Merhaba az önce hoomla 1.5.11 kurulumu gerçekleştirdim. Kurulum bitince
Yapılandırma dosyası veya klasör yazılabilir değil ya da yapılandırma dosyası oluşturulurken bir hata meydana geldi. Aşağıdaki kodu kendiniz yüklemelisiniz. Metin alanına tıklayarak tüm kodu seçip, yeni bir metin belgesine yapıştırınız. Belgeyi configuration.php ismiyle farklı kaydederek ftp üzerinden Joomla! ana dizininize gönderiniz.
bu şekilde bi uyarı geldi.Verdiği kodu o isimle kaydettim ve ana dizine yolladım fakat siteye girişte
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /home/yalova/public_html/configuration.php on line 6
böyle bir hata alıyorum ve config dosyasında hata nerde tam olarak anlamadım ilk deja joomla kuruyorum
sorunu halletim tırnak işaretleri eksikmiş yinede sağolun
Merhaba ben acemiyim!
Joomlayı windows hostingime kurmaya çalışıyorumda şöyle sorunlarla karşılaştım;
1. Kurulum yaparken "Hataları Görüntüle" bölümü normalde kapalı olması gerekirken bende açık gözüküyor. Pek sorun olmayacağını devam edilmesini söyleyen olsada, ileride sorun oluşturacağını söyliyende var. Bu nedenle kapatma konusunda yardımcı olurmusunuz.
2.Host şirketimle konuştum fakat bana safe modunun windows hosting de kapatılamayacağını söyledi. Bu sorun oluştururmu?
3.Kurulum bittikten sonra "site" dediğimde ana sayfada "No configuration file found and no installation code available. Exiting..." yazıyor. (Kurulum klasörünü sildim.) ve www.....com/administrator dediğimde otomatik olarak www.....com/installation/index.php ye gidiyor fakat ben installation ı sildiğim için "The page cannot be found" sayfası çıkıyor.
Lütfen acien yardımcı olun...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Saygılarımla...
Konu Ugur tarafından (07-05-2009 Saat 05:20 ) değiştirilmiştir.
Hoş geldiniz her seferinde ilk konu yazısından alıntı yapmak zorunda bırakmayın lütfen hostunuz joomlaya uygun değilse ya joomladan vazgeçeceksiniz yada hosunuzdan tercih sizin. Uğur Bey Bu konu hakkında soru sorulmaması gerektiğini belirtmiş.
Probleminiz kurulum problemi ise birkaç deneme yapın hatta videolu dersleri indirip izleyiniz
Kolay gelsin
İlk mesajdaki yazıların fontları büyük yapalım. Okunmuyor herhalde![]()
Cpanel public_html klasörüne;
Joomla_1.5.12-Stable-Full_Package-TR
attim.6nci son adimda en son dosyayi sil diyorya sildim sonuc hüsran hata bu forumuda cok okudum ama ilgili arkadaslar bi el atarsa süper olacak .hata bu sekilde veriyor..
Warning: require_once(/home/sebepli/public_html/configuration.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/sebepli/public_html/includes/framework.php on line 46
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/sebepli/public_html/configuration.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/sebepli/public_html/includes/framework.php on line 46
yeniden INSTALLATIONS dosyasini yükledim.bu cikti
BITTE DENKEN SIE DARAN
DAS INSTALLATIONSVERZEICHNIS VOLLSTÄNDIG ZU LÖSCHEN!
Sie können nicht fortfahren, wenn Sie das Verzeichnis „installation“ nicht löschen!
Dieses ist ein Sicherheitsmerkmal von Joomla!.
Klicken Sie hier, wenn Sie das Verzeichnis gelöscht haben
yani su dedigi dosyayi silince problem oluyor dosya silmede herkez sorun yasiyor sunu resimli bi anlatan olsa süper olacak saygilar...
ben dosyaları attım ancak kurulumu yapmak için domainime girince application/x-httpd-php böyle bir dosyanın download u geliyor yardımcı olurmusunuz?
öncelikle teşekkürler ben joomla'yı kendi bilgisayarıma kurarken "Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL" bu hatayı alıyorum neden olabilir...
Paylaş