denizcim süpersin... var ya çok gerekli ve sorulan bir dersti.
artık bunu okuyup fikir edinip geliştirmek yeni joomla'cıların elinde. hayal gücüne bağlı
Joomla! 1.5.x Dersleri Kategorisinde ve Yazılı Dersler Forumunda Bulunan Joomla 1.5 Modül Yapımı ( En Basit Haliyle ) Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> Merhaba arkadaşlar burda görecekleriniz Joomla 1.5 da en basit anlamıyla modül yapımı olacaktır.. Öncelikle modül için gerekli dosyaları yaratalım ve ...
Merhaba arkadaşlar burda görecekleriniz Joomla 1.5 da en basit anlamıyla modül yapımı olacaktır..
Öncelikle modül için gerekli dosyaları yaratalım ve içlerini doldurmaya başlayalım...
Resimlerdeki gibi ilgili dosya ve sayfaları oluşturalım. Modül klasörünün adı mod_deneme, onun içinde helper.php, mod_deneme.php, mod_deneme.xml sayfaları ve tmpl klasörü bulunuyor.
Bu klasörün içinde de default.php ve index.html sayfaları var.
İndex.html lerin içine bunları yazıyoruz..
Daha sonra kurulumda bu dosyaları tarayıp yükleyecek olan xlm dosyamızı oluşturalım...PHP- Kodu:<html><body bgcolor="#FFFFFF"></body></html>
mod_deneme.xml
Şimdide helper.php de kullanacağımız kodları görelim..PHP- Kodu:<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<install type="module" version="1.5.0">
<name>Deneme Modülü</name>
<author>Deniz Öztürk</author>
<version>1.0.0</version>
<description>Deneme Modülü Kuruldu...</description>
<files>
<filename module="mod_deneme">mod_deneme.php</filename>
<filename>index.html</filename>
<filename>helper.php</filename>
<filename>tmpl/default.php</filename>
<filename>tmpl/index.html</filename>
</files>
<params>
</params>
</install>
Bunlar Klaslar ve çağırılacak Fonksiyonlar
Şimdide bu oluşturduğumuz fonksiyonu mod_deneme.php içine alalım...PHP- Kodu:<?php
//Önce Sınıf Oluşturuyoruz
class modDenemeModulu
{
//Kullanacağımız Fonksiyonumuzu Yazalım
function getDeneme( $params )
{
return 'Deneme Modülü 123456';
}
}
?>
Ve son olarakda bunları default.php ye yazdıralım...PHP- Kodu:<?php
defined( '_JEXEC' ) or die( 'Kısıtlı Erişim' );
// helper.php dosyasını çağırıyoruz..
require_once( dirname(__FILE__).DS.'helper.php' );
// helper.php dosyasının içinde bulunan "modDenemeModulu" sınıfınından "getDeneme" fonksiyonunu çalıştırıyoruz.
$Deneme = modDenemeModulu::getDeneme( $params );
// Bu satır ile default.php yi çağırıyoruz...
require( JModuleHelper::getLayoutPath( 'mod_deneme' ) );
?>
En Basit Hali ve Yapısıyla Modül Oluşturmak Bu Şekilde... Umarım ufak tefek şeyleri yayınlamanızda yardımcı olur...PHP- Kodu:<?php
defined( '_JEXEC' ) or die( 'Kısıtlı Erişim' );
//Siteye Modül İçindekileri Yazdırıyoruz...
echo $Deneme;
?>
Konu deniz1429 tarafından (04-18-2009 Saat 00:30 ) değiştirilmiştir.
Lütfen Kayıt oldukdan sonra Forum Kuralları Okuyunuz. Daha sonra Derslerimizi İnceleyiniz. Formda Arama Yapmak İçin Buraya Tıklayınız.
Bir İşin Nasıl Yapılabileceğini Biliyorken, Bir Başkasının Yapamadığını Görüp Dilini Tutmak İmkansızdır...!!!
Ne kadar bilirsen bil, anlattıkların sadece karşındakinin anlayabildiği kadardır...
MEVLANA CELALEDDİN RUMİ
denizcim süpersin... var ya çok gerekli ve sorulan bir dersti.
artık bunu okuyup fikir edinip geliştirmek yeni joomla'cıların elinde. hayal gücüne bağlı
Süpersin eline sağlık deniz![]()
mod-deneme bende çıkmıyor yada ben göremiyorum zaten bendeki dosyalar türkçe değil? bu konuda ne yapabilirim
Kuruum Güncelleme Kısmında Yada Eklentiler Kısmında Joomlanın son sürümü olan 1.5.9. u indiriniz...
Kurulumu yazılı derslerde mevcut...
Lütfen Kayıt oldukdan sonra Forum Kuralları Okuyunuz. Daha sonra Derslerimizi İnceleyiniz. Formda Arama Yapmak İçin Buraya Tıklayınız.
Bir İşin Nasıl Yapılabileceğini Biliyorken, Bir Başkasının Yapamadığını Görüp Dilini Tutmak İmkansızdır...!!!
Ne kadar bilirsen bil, anlattıkların sadece karşındakinin anlayabildiği kadardır...
MEVLANA CELALEDDİN RUMİ
Deniz konuyu yeni gördümemeğine sağlık güzel paylaşım...
Sorma çok güzel anlatmış ben fazla kod bilmiyorum ama öğreniyorum yavaş yavaşpaylaşım için teşekkürler daha iysi olamaz..
En Sade ve basit anlatım tarzı budur
eğer bu kodlarıda yapamıyorsanız hazır modülleri editlemeyi deneyin bu işler pratikle başlar bide bakmışsınız profesyonel webmaster olmuşsunuz![]()
tskler kardeş işimize yarar bir ders yapmışsın bende yeni yeni öğreniyorum bakalım hayırlısı
En başta şöyle şeyler başlayabilirsiniz...
echo $Deneme;
yazan yeren iframele döviz bilgileri hava durumu yada video embed kodu gibi şeyler koyarak kendinizin modülünü oluşturabilirsiniz...
MEVLANA CELALEDDİN RUMİ
Paylaş