Merhaba, sitemizden daha iyi yararlanabilmek için kayıt olunuz. Kayıt olmak için tıklayınız.. Şifrenizi Unuttuysanız yeni şifre istemek için tıklayınız..
Forumu daha iyi görüntüleyebilmek için firefox, safari, IE8 kullanınız. Foruma başlarken lütfen kuralları okuyunuz. Dersler ve arama size daha çabuk yardımcı olacaktır.
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Ünvanı: Joomlacı Gençlik Kayıt Tarihi: Apr 2008 Bulunduğu yer: Localhost Mesajlar: 1.572 Durum: Online Tecrübe Puanı: 10 |
Merhaba arkadaşlar burda görecekleriniz Joomla 1.5 da en basit anlamıyla modül yapımı olacaktır..
Öncelikle modül için gerekli dosyaları yaratalım ve içlerini doldurmaya başlayalım... Resimlerdeki gibi ilgili dosya ve sayfaları oluşturalım. Modül klasörünün adı mod_deneme, onun içinde helper.php, mod_deneme.php, mod_deneme.xml sayfaları ve tmpl klasörü bulunuyor. Bu klasörün içinde de default.php ve index.html sayfaları var. ![]() ![]() İndex.html lerin içine bunları yazıyoruz.. PHP- Kodu:
mod_deneme.xml PHP- Kodu:
Bunlar Klaslar ve çağırılacak Fonksiyonlar PHP- Kodu:
PHP- Kodu:
PHP- Kodu:
Lütfen Kayıt oldukdan sonra Forum Kuralları Okuyunuz. Daha sonra Derslerimizi İnceleyiniz. Formda Arama Yapmak İçin Buraya Tıklayınız. Bir İşin Nasıl Yapılabileceğini Biliyorken, Bir Başkasının Yapamadığını Görüp Dilini Tutmak İmkansızdır...!!! Ne kadar bilirsen bil, anlattıkların sadece karşındakinin anlayabildiği kadardır... MEVLANA CELALEDDİN RUMİ Konu deniz1429 tarafından (04-18-2009 Saat 00:30 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#2 |
|
Ünvanı: Üyeliği Durduruldu Kayıt Tarihi: Nov 2008 Bulunduğu yer: İstanbul Mesajlar: 1.885 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
denizcim süpersin... var ya çok gerekli ve sorulan bir dersti.
![]() artık bunu okuyup fikir edinip geliştirmek yeni joomla'cıların elinde. hayal gücüne bağlı |
|
|
|
#3 |
|
Ünvanı: JTR-Kurucu Kayıt Tarihi: Feb 2008 Bulunduğu yer: İstanbul Mesajlar: 12.122 Durum: Online Tecrübe Puanı: 10 |
Süpersin eline sağlık deniz
|
|
|
|
#4 |
|
Ünvanı: Yeni Joomlacı Kayıt Tarihi: Mar 2009 Mesajlar: 6 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
mod-deneme bende çıkmıyor yada ben göremiyorum zaten bendeki dosyalar türkçe değil? bu konuda ne yapabilirim
|
|
|
|
#5 |
|
Ünvanı: Joomlacı Gençlik Kayıt Tarihi: Apr 2008 Bulunduğu yer: Localhost Mesajlar: 1.572 Durum: Online Tecrübe Puanı: 10 |
Kuruum Güncelleme Kısmında Yada Eklentiler Kısmında Joomlanın son sürümü olan 1.5.9. u indiriniz...
Kurulumu yazılı derslerde mevcut...
Lütfen Kayıt oldukdan sonra Forum Kuralları Okuyunuz. Daha sonra Derslerimizi İnceleyiniz. Formda Arama Yapmak İçin Buraya Tıklayınız. Bir İşin Nasıl Yapılabileceğini Biliyorken, Bir Başkasının Yapamadığını Görüp Dilini Tutmak İmkansızdır...!!! Ne kadar bilirsen bil, anlattıkların sadece karşındakinin anlayabildiği kadardır... MEVLANA CELALEDDİN RUMİ |
|
|
|
#6 |
|
Kayıt Tarihi: Oct 2008 Bulunduğu yer: Fatsa / Ordu Mesajlar: 925 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 2 |
Deniz konuyu yeni gördüm
emeğine sağlık güzel paylaşım...
|
|
|
|
#7 |
|
Kayıt Tarihi: Apr 2009 Bulunduğu yer: *Unutmadik seni 25 haziran 2005 Kazim Koyuncu* Mesajlar: 2.727 Durum: Online Tecrübe Puanı: 3 |
Sorma çok güzel anlatmış ben fazla kod bilmiyorum ama öğreniyorum yavaş yavaş
paylaşım için teşekkürler daha iysi olamaz..
|
|
|
|
#8 |
|
Ünvanı: Yeni Joomlacı Kayıt Tarihi: Apr 2009 Mesajlar: 1 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
En Sade ve basit anlatım tarzı budur
eğer bu kodlarıda yapamıyorsanız hazır modülleri editlemeyi deneyin bu işler pratikle başlar bide bakmışsınız profesyonel webmaster olmuşsunuz
|
|
|
|
#9 |
|
Ünvanı: Kıdemli Joomlacı Kayıt Tarihi: Nov 2008 Bulunduğu yer: Afyonkarahisar Mesajlar: 188 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 2 |
tskler kardeş işimize yarar bir ders yapmışsın bende yeni yeni öğreniyorum bakalım hayırlısı
|
|
|
|
#10 |
|
En başta şöyle şeyler başlayabilirsiniz...
echo $Deneme; yazan yeren iframele döviz bilgileri hava durumu yada video embed kodu gibi şeyler koyarak kendinizin modülünü oluşturabilirsiniz...
Lütfen Kayıt oldukdan sonra Forum Kuralları Okuyunuz. Daha sonra Derslerimizi İnceleyiniz. Formda Arama Yapmak İçin Buraya Tıklayınız. Bir İşin Nasıl Yapılabileceğini Biliyorken, Bir Başkasının Yapamadığını Görüp Dilini Tutmak İmkansızdır...!!! Ne kadar bilirsen bil, anlattıkların sadece karşındakinin anlayabildiği kadardır... MEVLANA CELALEDDİN RUMİ |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| joomla 1.5 modül yapımı |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|