Merhaba, sitemizden daha iyi yararlanabilmek için kayıt olunuz. Kayıt olmak için tıklayınız.. Şifrenizi Unuttuysanız yeni şifre istemek için tıklayınız..

Forumu daha iyi görüntüleyebilmek için firefox, safari, IE8 kullanınız. Foruma başlarken lütfen kuralları okuyunuz. Dersler ve arama size daha çabuk yardımcı olacaktır.

Joomla 1.5 içerikte modül yayınlama dersi

Merhaba arkadaşlar, Joomla 1.5.x versiyonda içeriklerimizde modül yayınlama dersimiz

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-30-2008, 14:34   #1
Kullanıcı Adı:

KaYRa

KaYRa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvanı: Müslüman Metalci

Durum: Offline

Tecrübe Puanı: 4

Standart Joomla 1.5 içerikte modül yayınlama dersi

Merhaba arkadaşlar, Joomla 1.5.x versiyonda içeriklerimizde modül yayınlama dersimiz

Resimin orjinal boyutu için tıklayın.

Konu Ugur tarafından (02-14-2010 Saat 20:10 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Resimler yenilendi.
Sponsor
Alt 10-30-2008, 14:36   #2
Kullanıcı Adı:

emre

emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvanı: what is this joomla?

Tecrübe Puanı: 10

Teşekkürler paylaşımınız için. Önemli bir konuya değinmişsiniz. Unutmadan teşekkürden çok soru alacağınız kesin. Dikkat ediyorumda bir çok analtım var hep soru
Alt 10-30-2008, 14:42   #3
Kullanıcı Adı:

KaYRa

Alıntı:
emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Teşekkürler paylaşımınız için. Önemli bir konuya değinmişsiniz. Unutmadan teşekkürden çok soru alacağınız kesin. Dikkat ediyorumda bir çok analtım var hep soru
Gelecek olan öncelikli soru modül pozisyon adını nerede vs gibi onu da anlattım bundan soru çıkmaz sanırım.
Zaten amacımda bu birşeyin dersini verirken derinlere inmek gerek çünki bunu bilmeyen okuyacak bu yüzden neyin nerede olduğunu göstermemiz ve açıklamalı birşekilde sunmamız lazım.

Neyse ben işe dalayım arada böyle dersler çıkaracağım, akşam ise sobi2 dersini hazırlıyorum.
Alt 10-30-2008, 17:42   #4
Kullanıcı Adı:

ŞaHMaT

ŞaHMaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvanı: Profesyonel

Tecrübe Puanı: 2

anlatım için teşekkürler önemli bir konu..
umarım bir çok kullanıcının işine yarayacaktır..
Alt 10-31-2008, 16:37   #5
Kullanıcı Adı:

akonnew

akonnew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvanı: Yeni Joomlacı

Tecrübe Puanı: 0

önemli bir konuya değinmişsiniz.sagolun
Alt 11-11-2008, 15:20   #6
Kullanıcı Adı:

Uprocker

Uprocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvanı: Üyeliği Durduruldu

Merhabalar ben birkaç şey sorcam {loadposition banner} demişsiniz banner orda konumu belli edio dimi? o halde şöyle birşey var left konumunda bin tane modül var hem {loadposition left} diyince makalenin içinde işe yaramıyor . Ben spesifik bir modülü içeriğimin yada makalemin bir bölgesinde açılmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? İçerik modül yükle eki aktif ama diğer kısmını anlamadım. Yardım ederseniz sevinirim.
Alt 11-11-2008, 16:43   #7
Kullanıcı Adı:

KaYRa

Alıntı:
Uprocker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar ben birkaç şey sorcam {loadposition banner} demişsiniz banner orda konumu belli edio dimi? o halde şöyle birşey var left konumunda bin tane modül var hem {loadposition left} diyince makalenin içinde işe yaramıyor . Ben spesifik bir modülü içeriğimin yada makalemin bir bölgesinde açılmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim ? İçerik modül yükle eki aktif ama diğer kısmını anlamadım. Yardım ederseniz sevinirim.
Merhaba, zaten left bölümünü bu şekilde kullanmak mantıklı değil. Left bölümünde genelde site kategorileri vs vs mevcut bulunur. Bu örnekte anlatılmak istenen içeriğimizde ekstra modül gösterebiliriz. Yani içeriğimizde göstermek istediğimiz ne olabilir genelde reklam olabilir yada aklınıza gelen birkaç şey. Binlerce şeyi içeriğinizde göstermek istemezsiniz.

Yapmak istediğinizi tam anlamadım. İçerik içerisinde ne göstermek istiyorsunuz ona göre düşünelim...
Alt 11-12-2008, 16:01   #8
Kullanıcı Adı:

Uprocker

Uprocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvanı: Üyeliği Durduruldu

ya mesela kayan resimler bir kategoride bir makale yapcam diyelim makalenin başına kayan resimler modülünü ekliycem diyelim {loadposition banner} demişler ama benim şablonumda banner konumu yok mesela kayan resimler modulünü sadece lefte koyabiliyorum ama leftte binlerce modül var hem {loadposition left} yazdım yine işe yaramadı . Bunu nasıl yapabilirim bilen varsa söylerse sevinirim .
Alt 11-13-2008, 01:48   #9
Kullanıcı Adı:

KaYRa

Alıntı:
Uprocker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ya mesela kayan resimler bir kategoride bir makale yapcam diyelim makalenin başına kayan resimler modülünü ekliycem diyelim {loadposition banner} demişler ama benim şablonumda banner konumu yok mesela kayan resimler modulünü sadece lefte koyabiliyorum ama leftte binlerce modül var hem {loadposition left} yazdım yine işe yaramadı . Bunu nasıl yapabilirim bilen varsa söylerse sevinirim .
Kayan resimler dediğiniz gibi gözükmüyor.

Eğer başka birşey ekleyecekseniz dikkat etmeniz gerekenler, uyumlu ek yöneticisi'nden İçerik Yükle Ek'ini aktif etmek, bir de içerikte görünecek modül, gösterilecek sayfa da yayında olması lazım yani modül özelliklerindeki menü atamasında.
Alt 11-18-2008, 00:40   #10
Kullanıcı Adı:

dhamdi

dhamdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ünvanı: Yeni Joomlacı

arkadaşım güzel anlatmışsın sağol ama dediğin yere kadar geldim fakat ilerisi yok. şimdi bende foto galeri özelliği yok bunu eklemek istiyorum fakat hata veriyor. bir türlü ek modul ekleyemiyorum. dosya bulunamadı vb uyarılar alıyorum. acaba ben bu modulu yüklemek için ne yapabilirim bi açıklarsan çok sevinirim. birde benim modul yükleme, içerik yüklemeyi etkinleştirme seçenekleri ingilizce yani senin anlattığın gibi değil üst pencereler türkçe fakat bunların alt bölümleri ingilizce o yüzden bir şey anlayamıyorum. sorunumla bi ilgilenen olursa çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

Bookmarks

Etiketler
dersi, içerikte modül yayınlama, joomla 1.5

Seçenekler
Stil