Joomlatr.org
Joomlatr.org
Joomlatr.org
Joomlatr.org
Joomlatr.org

Merhaba, sitemizden daha iyi yararlanabilmek için kayıt olunuz. Kayıt olmak için tıklayınız.. Şifrenizi Unuttuysanız yeni şifre istemek için tıklayınız..
Forumuzu daha iyi görüntüleyebilmek için firefox, google chrome, internet explorer7, safari, opera kullanınız..
|
|
#1 |
|
Yönetim
Ünvanı: Uğur Uygur Kayıt Tarihi: Feb 2008 Bulunduğu yer: İstanbul Mesajlar: 6.891 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 10 |
Bu dersimizde Joomla kurulumundan hemen sonra yapacağınız ilk işlem bu olması gerekir. Eğer yapılmazsa, joomla sitenize hiç bir eklenti kuramazsınız.
1- FTP (cuteFtp) ile sunucumuza bağlanıp, joomla ana dizinimize gelelim. (httpdocs yada public_html içindedir) administrator klasörünün üstüne fare (mause) ile sağ tıklayın. 2- Properties / CHMOD tıklayın. Yada Klavyenizle Alt + Enter yapın. ![]() 3- Permissions: 755 olarak göreceksiniz. 777 Yazın. 4- Uygula butonuna basın. 5- Kaydet butonuna basın. İşlem tamamdır. ![]() Bu resimli anlatımda CHMOD nedir? Nereden veriliri öğrendik.
|
|
| Sponsor Reklam |
|
|
|
|
#2 |
|
Ünvanı: Yeni Joomlacı Kayıt Tarihi: Aug 2008 Mesajlar: 10 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
selam kardeşim ben yeni joomlacıyım.
bi tane vps windows host temin ettim. dosyaları ftpye koydum şuan kurulum yapıcam ama chmod ayarlarını yapamıyorum. windows makinelere özel bir yöntem var mı nasıl yaparım yardımcı olursan sevinirim ? |
|
|
|
#3 |
|
Yönetim
Ünvanı: Uğur Uygur Kayıt Tarihi: Feb 2008 Bulunduğu yer: İstanbul Mesajlar: 6.891 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 10 |
Linux sunucuya geçin.
|
|
|
|
#4 |
|
Ünvanı: Yeni Joomlacı Kayıt Tarihi: Aug 2008 Mesajlar: 1 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
windows sunucuda panele girip tek tek verebilirsiniz gerekli chmod komutlarını.
Ancak PHP sistemler en iyi Linux sunucularda çalışır.. |
|
|
|
#5 |
|
Ünvanı: Amatör Joomlacı Kayıt Tarihi: Aug 2008 Mesajlar: 76 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 1 |
bu ayarları yaptım şimdi de
Forbidden You don't have permission to access /administrator/ on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request bu hatayı alıyorum |
|
|
|
#6 |
|
Yönetim
Kaç yaptın CHMOD
|
|
|
|
#7 |
|
Ünvanı: Yeni Joomlacı Kayıt Tarihi: May 2008 Mesajlar: 16 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
Merhaba ben daha önceleri Joomlayı kurumuştum 1.xx şimdi 1.5.5 yükledim sıfırdan ve şu yazı var
LÜTFEN INSTALLATION DİZİNİNİ TAMAMEN KALDIRMAYI UNUTMAYINIZ Bu noktadan ötesine installation klasörünü kaldırmadan geçemeyeceksiniz. Bu engelleme, Joomla!nın bir güvenlik özelliğidir. Klasör kaldırıldığı zaman buraya tıklayınız. ---------------------------------------- Fakat kaldırdığımda ise siteme ulaşamıyorum sebeb nedir yani sayfam çıkmıyor beyaz bir sayfa çıkıyor cevabınızı bekliyorum |
|
|
|
#8 |
|
Süper Mod
Kayıt Tarihi: Apr 2008 Bulunduğu yer: İzmir-Buca Mesajlar: 606 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 1 |
Installion klasörünü silmenizi önerir ama bu sayfada size bir kodlar yollar..Bu kodlar sizin sitenizin konfikrasyon kodlarıdır..Yeni Metin Belgesi açıp o kodları kopyala+Yapıştır yaparak kayderkende configuration.php olarak kaydetip sonrasında kullandıgınız hostun ana dizini kopyalamanız yeterli olacaktır...Ayrıca kurulumu buradan takip ediniz.Sorduğunuz soru bu konunun dışında aşağıdaki adresi takip ediniz...
Joomla Kaynak Konu LevenT tarafından (08-30-2008 Saat 01:08 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#9 |
|
Ünvanı: Yeni Joomlacı Kayıt Tarihi: May 2008 Mesajlar: 16 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
Teşekkür ederim bne hız kutlarım dediklerinizi dikkate alacağım geri o klasörü yükleyeyim bakayım eskilerde bu sorun yada geliştirme yoktu demekki daha sağlam basacağız adımlarımız ve o adresede bakacağım tekrar teşekkür ederim
|
|
|
|
#10 |
|
Ünvanı: Yeni Joomlacı Kayıt Tarihi: Jul 2008 Mesajlar: 13 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
Yani ben her Joomla paneline girdikten sonra configration.php dosyasını 444 yapacağım ve tekrar girmek için 707 olarak mı ayarlayacağım? Her panele giriş çıkışta bunlar olacak mı?
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| chmod, configuration.php, güvenli, joomla chmod izinleri, joomla dersler, linux sunucu |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr