3G Teknolojisini kullanıyorsan hemen anlatayım arkadaşama anlatmadan önce Forum kurallarını okumanda yarar var
Sonrada burdan devam edin joomla 1.5.9 görsel dersleri
Joomla! 1.5.x Dersleri Kategorisinde ve Video Dersler Forumunda Bulunan Easyphp - Joomla 1.5.3 Kurulumu Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> joomla 1.5.14 nasıl kuracam anlatabilirmisiniz...
joomla 1.5.14 nasıl kuracam anlatabilirmisiniz
3G Teknolojisini kullanıyorsan hemen anlatayım arkadaşama anlatmadan önce Forum kurallarını okumanda yarar var
Sonrada burdan devam edin joomla 1.5.9 görsel dersleri
JFolder . ..
Alıntıdır:
--------------------------------------------------------------------------------
PHP 5.3 ‘deki Deprecated Hatası (Deprecated: Assigning the return value…)
Temmuz 16, 2009 Yazan: ibrahim Kategori: PROGRAMLAMA, TEKNOLOJİ
PHP ‘nin 5.3 versiyonunu üzerinde, CakePHP, Wordpress, Joomla! vs gibi php 4 uyumlu uygulamalarınızı tarayıcıdan çağırmaya kalktığınızda aşağıdaki hatayı alıyorsunuz;
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in .....
Bu hata, genel olarak, php 4 uyumlu olarak geliştirilen uygulamalarda alınıyor. Php 5.3 deki ile birlikte değişen (php.ini) hata raporlama ayarları ile ilgili gibi görünüyor.
Standart php kurulumlarının üzerinde modifikasyon yapılması hiç işime gelmediği için bana en uygun çözüm şu an için, php 5.2.x ‘e dönmek oldu. Aksi halde php 5.3 versiyonuda php.ini içindeki hata raporlama ayarları ile uğraşarak düzeltme yoluna gitmeye kalksam, kullanıcıların da bu düzenlemeyi yapması gerekecek ki çoğu kullanıcı için bu mümkün değil.
Ayrıca yayındaki php 4 uygulamalarınızda bu hatayla karşılaşma olasılığınız düşük, çünkü php 5.3 versiyonu nispeten yeni bir sürüm olduğu için zaten sunucularda yüklü olmayacaktır.
Bunun dışında diğer bir çözüm ise, (gördüğüm kadarı ile) uygulamarınızı php 4 uyumluluğunu bir kenarıya bırakıp tamamen php 5 uyumlu uygulama geliştirmek. Fakata burada eğer benim gibi cakephp vs gibi php 4 uyumlu frameworkleri kullanıyorsanız, istediğiniz kadar php 5 uyumlu yazılım geliştirin, frameworkün kendisininde bu şekilde düzeltilmesi gerekecektir.
Eğer localdeki geliştirmelerinizde wamp kullanıyorsanız şuradan php 5.2.x başlığı altındaki dosyalardan istediğinizi indirip mevcut wamp kulumunuzun üzerine kurun. Daha sonra wamp menüden php/versiyon bölümünden yeni yüklemiş olduğunuz php 5.2.x versiyonunu seçerek apache’yi yeniden başlatmanız gerekiyor.
Şimdilik durum bu. Konuyla ilgili uzun uzadıya ilgilenecek vaktim yok malesef. Konuyla ilgili nihai çözüm php tarafondan gelemesi gerekiyor. Belki de php tarafından bilinçli olarak yapılmış olabilir bilemiyorum. Önümüzdeki günlerde daha mantıklı çözümler buluruz. Bu olana kadar ihtiyacı olan için, yukarıdaki yazı yararlı olur umarım.
Saygılar
dostlar baba bir yardım edin joomla kurulum cd si aldum dün herişeyi anladım ama joomlanın içinden adam klasör halimnde cıkraıp yapıştırdı www klasörünü benim indirdiğim joomla da bir sürü dosya var anlıcanız jomlayı tanıtan adam kendi firmasının adında bır klasöre koymuş joomla içeriğini adam kopyalayıp yapıştırıor www klasörü sonra giriyor http//127.0.0.2/infinity yazıp ben beceremedim cünkü hangi dosyayı php ye atıcam bilemiorum lütfen yardım edin
http://img651.imageshack.us/img651/5756/adszbpu.jpg
arkadaşım anlatımın için teşekkürler yanlız joomlayı başlattığımda böyle bi hata alıyorum tablolarıda kurmuş veritabanına kullandığım sürüm joomla 1.5.15 kararlı sürüm yardımcı olursanız sevinirim
uğur hocam paylaştığınız videoyu izledim easyphpyi kurdum sonra joomla yı indirdim ve www nin içine attıım kurulum yapmaya başladım 4.adımdan sonra 5 adıma geçmiyor boş beyaz bir sayfa geliyor en az 5 defa denedim olmadı
nedeni ne acaba
yardımlarınız bekiyorum?
ya bu kurulum dosyasını siliyorum localhost cok sacma bi sekile geliyo dosya isimler yaziyor sadece ne yapmam lazim nerde hata yapıyorum
bu uyarıyı verdi simdide bunu nasil hallederiz
Hactor92 isimli arkadaşımız;
arkadaşım anlatımın için teşekkürler yanlız joomlayı başlattığımda böyle bi hata alıyorum tablolarıda kurmuş veritabanına kullandığım sürüm joomla 1.5.15 kararlı sürüm yardımcı olursanız sevinirim
bu şekilde bir soru sormuş. Aslında bu ve benzeri sorular buraya kadar araştırıp gelen pek çok arkadaşın sorunu olduğunu sanıyorum.
safaaak isimli arkadaşımız ise ;
bu uyarıyı verdi simdide bunu nasil hallederiz
Şimdi pek çok arkadaşımız, hemen yanıtlamış ve localhost desteği yok, sen iyisi mi bir host al demiş.
Bence lütfen birer küçük araştırma yapalım ve arkadaşlarımıza nasıl olacağı yönünde cevap verelim. Hepimiz bal gibi olacağını biliyoruz. Şimdi cevaba geçelim. Aslında durum oldukça basit.
Yeni arkadaşlar easyphp programının web sitesine gidip download bölümüne girdiklerinde üç sürüm ile karşılaşıyorlar. Burada asıl dikkat edilmesi gereken nokta joomla'nın henüz php 5.3 desteklemediği. Bu nedenle easyphp programı içinde aşağıdaki linke tıklıyoruz.
[EasyPHP : PHP - Apache - MySQL - PhpMyAdmin for Windows] - download
Burada 5.2.10 sürümünü indirip kuruyoruz. Ama önce daha önceden indirdiğimiz 5.3.1 veya 5.3.2i sürümlerini kaldırıyoruz. (Zaten easyphp her sürümü C:\Program Files dizini içerisinde yeni bir klasör oluşturarak kuruyor.)
Sorun tamamen bu durumdan ibarettir. Hosting şirketlerinden önce bu insanlar joomlayı bir güzel localhostta test etmek isteyecelerdir. Bu nedenle hemen hosta kurun demek bence yanlış bir davranış olmaktadır.
Zaten benim yazımdan üç dört metin önce mesaj ekleyen arkadaş durumu açıkça özetlemiş.
PHP ‘nin 5.3 versiyonunu üzerinde, CakePHP, Wordpress, Joomla! vs gibi php 4 uyumlu uygulamalarınızı tarayıcıdan çağırmaya kalktığınızda aşağıdaki hatayı alıyorsunuz;
Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in .....
Bu hata, genel olarak, php 4 uyumlu olarak geliştirilen uygulamalarda alınıyor. Php 5.3 deki ile birlikte değişen (php.ini) hata raporlama ayarları ile ilgili gibi görünüyor.
Standart php kurulumlarının üzerinde modifikasyon yapılması hiç işime gelmediği için bana en uygun çözüm şu an için, php 5.2.x ‘e dönmek oldu. Aksi halde php 5.3 versiyonuda php.ini içindeki hata raporlama ayarları ile uğraşarak düzeltme yoluna gitmeye kalksam, kullanıcıların da bu düzenlemeyi yapması gerekecek ki çoğu kullanıcı için bu mümkün değil.
Ayrıca yayındaki php 4 uygulamalarınızda bu hatayla karşılaşma olasılığınız düşük, çünkü php 5.3 versiyonu nispeten yeni bir sürüm olduğu için zaten sunucularda yüklü olmayacaktır.
Bunun dışında diğer bir çözüm ise, (gördüğüm kadarı ile) uygulamarınızı php 4 uyumluluğunu bir kenarıya bırakıp tamamen php 5 uyumlu uygulama geliştirmek. Fakata burada eğer benim gibi cakephp vs gibi php 4 uyumlu frameworkleri kullanıyorsanız, istediğiniz kadar php 5 uyumlu yazılım geliştirin, frameworkün kendisininde bu şekilde düzeltilmesi gerekecektir.
Eğer localdeki geliştirmelerinizde wamp kullanıyorsanız şuradan php 5.2.x başlığı altındaki dosyalardan istediğinizi indirip mevcut wamp kulumunuzun üzerine kurun. Daha sonra wamp menüden php/versiyon bölümünden yeni yüklemiş olduğunuz php 5.2.x versiyonunu seçerek apache’yi yeniden başlatmanız gerekiyor.
Şimdilik durum bu. Konuyla ilgili uzun uzadıya ilgilenecek vaktim yok malesef. Konuyla ilgili nihai çözüm php tarafondan gelemesi gerekiyor. Belki de php tarafından bilinçli olarak yapılmış olabilir bilemiyorum. Önümüzdeki günlerde daha mantıklı çözümler buluruz. Bu olana kadar ihtiyacı olan için, yukarıdaki yazı yararlı olur umarım.
Saygılar
Paylaş