jay_jay_,
imageshack.us dan foruma resim eklemek
Dersi takip ederek resimleri ekleyebilirsin.
Joomla! Dersleri Kategorisinde ve Joomla! 1.5.x Dersleri Forumunda Bulunan Canli Haber Modülü Yapın Çok Basit ( İstediğiniz Renklerle ) Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> Haber Modülü ararken kurcalayarak yaptığım şey çok hoşuma gitti sizinlede paylaşayım benimde çorbada bir tuzum olsun dedim. Çoğu arkadaş biliyordur ...
Haber Modülü ararken kurcalayarak yaptığım şey çok hoşuma gitti sizinlede paylaşayım benimde çorbada bir tuzum olsun dedim. Çoğu arkadaş biliyordur ama benim gibi yeni başlayanlar için faydalı olur sanırım.
öncelikle asihack arkadaşımızın yaptığı anlatımı uygulayalım ki html kodlarımız sayfalarda görünsün..
HTML Kodların Eklenmesi
Şimdi aynı şekilde html kodlarını kullanarak haber modülü yapacağız. Eklentilerden Modül yöneticisine giriyoruz.
Yeni butonuna tıklıyoruz
Özel html'yi seçip Sonraki 'ye tıklıyoruz.
Başlığı , konumu ve görünmesini istediğimiz menüleri seçip alttaki kısma haber7 sitesinden aldığımız kodları yerleştiriyoruz.
Logolu kullanım için: logo=1 / Kayan Yazı için: marq=1 / Arka Plan rengi için: aa=cc0000 / Font Rengi için: ab=fff / Mouse Over için: ac=000Kod:<iframe src="http://sondakika.haber7.com/sondakika-box.php?logo=0&marq=1&aa=FFFFFF&ab=000000&ac=ccc " frameborder="0" width="238" height="200" FRAMESPACING="0" MARGINHEIGHT="0" MARGINWIDTH="0" scrolling="no"></iframe>
renkleri sitenize uygun olarak değiştirmek için http://www.sitekodlari.com/htmlrenkkodlari.php
bu siteden aldığımız renk kodlarından istediğinizi kullanabilirsiniz.
ben aa=FFFFFF yani beyaz
ab=000000 yani siyah seçtim.
ayrıca bu kodlarlada oynayarak boyutları da ayarlayabilirsiniz.
width="238" height="200"
![]()
Konu Ugur tarafından (02-01-2010 Saat 17:20 ) değiştirilmiştir.
jay_jay_,
imageshack.us dan foruma resim eklemek
Dersi takip ederek resimleri ekleyebilirsin.
uğur hocam iyi güzel yönlendirmişsin beni teşekkür ederim düzelttim. fotoğrafları yanlış ekledim tamam kaldırıosun onu anladım da. anlatımlarımı silmeseydin tekrar yazmak zorunda kalmazdım. saol yinede.
Teşekkürler arkadaşım.Ama benimkinde yazı sığmayınca aşağıya almıyo onun nedenini çözemedim bi ilgilenirseniz iyi olur..
Sorunu hallettim iyi günler...
birebir yaptım ancak benim haber görüntülenecek alanda kopyalanan html kodları çıkıyor
Merhaba Htmle kodlarını ozel html alanına ekliyorum.. ama arkadaşın dediği gigi kodlar çıkıyor.. neden acaba ?
Paylaş