Bölüm - Kategori - Alt kategori - Makale?!

Joomla! 1.5.x Kategorisinde ve Joomla 1.5.x Sorular & Cevaplar Forumunda Bulunan Bölüm - Kategori - Alt kategori - Makale?! Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> Forumda bazı konularda soracağım sorunun benzerleri ve çözümleri ya da çözüm önerileri yer almakta fakat benim istediğim biraz daha karışık ...

+ Konu Cevapla
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 1 2 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 12
    Amatör Joomlacı blldrc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bölüm - Kategori - Alt kategori - Makale?!

Forumda bazı konularda soracağım sorunun benzerleri ve çözümleri ya da çözüm önerileri yer almakta fakat benim istediğim biraz daha karışık olduğu için yeni konu açtım (kusura bakma Uğur)

Ana hatlarıyla "Bölüm > Kategori > Alt Kategori > Makaleler" şeklinde bir uygulama söz konusu... örnek olarak,

Alışveriş Bölüm
    Gıda Kategori
    Bakkallar Alt Kategoriler
    Marketler
    Kahvaltı Malz.
    Süt ve Süt Ürünleri
    Manav
    Et ve Et Ürünleri
    Kuruyemişçiler
    Fırınlar
    Tatlıcılar
    Üst Menümde yer alacak olan NE NEREDE menüsünün üzerine gelince aşağı doğru açılan alt menüler benim BÖLÜM isimlerim olacak (örnek, üstte verdiğim ALIŞVERİŞ)... Burası 1.Basamak!

Alışveriş menüsünün üzerine gelince sağa doğru kategoriler açılacak (Örnek; Gıda, Giyim, Elektronik, vb) Burası 2.Basamak!

Gıda Alt menüsünün üzerine gelince de yukarıda verdiğim son basamak menüler çıkacak (Örnek; Bakkal, Market, Kuruyemişçi, Manav, vb)

Buraya kadar bi sorun yok, alt kategori olarak oluşturmak istediğim kısımları aynı bölüm altına kategori olarak oluşturarak halledebilirim fakat bu durumda şöyle bir sorun yaşayacağım;

Herhangi bir ziyaretçi bu üstte söylediğim şekilde sadece mouse ile gezinerek (tıklamadan) istediği son basamağa ulaşırsa bi sorun olmayacak, son basamağı tıklayınca istediği yere ulaşacak ve son basamağı tıklayınca o kategori altındaki makalelerin listesini görebilecek.
    (örnek, NeNerede > Alışveriş > Gıda > Kuruyemişçi kategorisindeki Kuruyemişçilerin makale listesi)

ama eğer ziyaretçi mouse ile gezinirken son basamağa ulaşmadan herhangi bir basamakta menüyü tıklarsa asıl sorunum ortaya çıkacak!!

alt menüleri kategori blog veya liste düzeninde oluşturacağım için ve forumda yer alan diğer çözüm önerilerinde bahsedildiği şekilde alt kategorileri aynı bölüm altına kategoriler şeklinde oluşturursam,
    NeNerede > Alışveriş menüsünü tıklayan ziyaretçi GIDA, GİYİM, ELEKTRONİK gibi kategorilerle birlikte bunların altındaki bakkal, market, kuruyemişçi, spor mağazaları, cep telefonu mağazaları, mobilyacılar alt kategorilerini de ekranında görecek ve ortalık karışacak...

sonuç olarak, anlatabildiysem eğer, benim isteğim ziyaretçinin mouse ile tıklamadan bu menülerde gezinirken herhangi bir ara menüyü tıkladığında sadece o seviyedeki kategorinin bi alt seviyesinde kategorileri liste şeklinde görebilmesi...

uzun yazıyı okuyup ilgilenenlere şimdiden teşekkürler...

Hakan ERSU xuma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cevap: Bölüm - Kategori - Alt kategori - Makale?!

Bunun için alphacontent gibi bir bileşen kullanmayı düşündünüzmü ? Sorunu basitçe çözebilir.

JTR Kurucu Ugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Blog Girişi
    17

Joomla Türkiye - Son Haberler incelemekte yarar var. forum yok sadece.

Yeni Joomlacı powder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bence sadece joomla menü özelliklerini kullanmaya çalışarak yapmaya çalışma...

eğer sorunu doğru anladıysam 3 basamaklı bir menü var... bunlara x y z dersek sırası ile sen z y de dolaşan kişinin de x e düşmesini istiyorsun... bu durumda direk url girişi yapabilirisin ve z ye yönlendirisin... tabi bu ben sorunu doğru anladıysam mantıklı bir yaklaşım oldu

Uzman Joomlacı Anamurlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bak şimdi kardeş;

o dediğin kategori şemasına uygun olarak bi menü olutur mesela menünün adı konum menüsü olsun saha sonra modül yöneticisinden hiyararşik menü diye bişi var onu oluştur.Böylece dediğini yaparsın

Kıdemli Joomlacı geyran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ben böyle yapardım :

Joomlada alt kategori şansımız olmadığı için sizin verdiğiniz örnekte bi alta kayarak gitmeniz gerekir :
    bölümler : gıda,giyim,elektronik.....
    gıda kategorileri : bakkallar,kuruyemişçiler,manavlar,marketler......
    bakkallar makaleleri de : çiçek bakkal,böcek bakkal. vs.......

Buraya kadar linklemede zaten bir sorun olmaz.
    ALIŞVERİŞ linkini de daha evvel hazırlamış olacağınız bir makaleye yönlendirirsiniz,bu makalede de gıda,giyim,elektronik gibi bölümlerin listesi olabilir...

Amatör Joomlacı blldrc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bileşen kullanmayı ilk aşamada düşünmüyorum, istediğim şeyi elimden geldiğince joomlanın ve temanın sağladığı imkanlarla yapmaya çalışacağım...

hiyerarşik menü kullandığım tema için uygun değil maalesef...

oluşturduğum bölüm-kategori sıralamasında bi alta düşerek bölüm kategori oluşturmamı öneren arkadaşlar, bu durumda birinci sıralamadıki menü öğesi tıklandığında ne olacak? altta eklediğim resimde A menüsünü tıklayan kişi A nın altındaki Bölümleri ya da kategorileri liste ve ya blog düzeninde nasıl görecek? anca A menü öğesini makale olarak oluştururum ve içerik olarak da kendi istediğim şekilde düzenlerim... ki uğraşması uzun gelmese tüm menüleri öyle yapacağım ama bölüm-kategori-alt kategori toplamı 100 civarı

hem bu istediğim menü sıralamasının bir diğer nedeni de JoomSef'de düzenlenen adresin http://www.siteadi.com/alisveris/gid...hmetbakkal.htm şeklinde olmasını istemem...

resimde gözüken menüde ziyaretçi mouse ile tıklamadan gezinerek C menüsüne ulatığında bi sorun yok dediğim gibi...
    ama A menüsünü tıkladığında Sağlık Kurumları Bölümünün altındaki Kategorilerin gözükmesini istiyorum...
    ya da B menüsünü tıkladığında nasıl yapılacağını henüz bilmediğim Eczaneler kategorisinin içinde olması mümkün olmayan alt kategoriler listelensin istiyorum...
    Eklenen Resim Ön İzlemesi
    • Dosya tipi: jpg bkak.JPG (22.2 KB (Kilobyte), 104x kez indirilmiştir)

Yeni Joomlacı powder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

hem bu istediğim menü sıralamasının bir diğer nedeni de JoomSef'de düzenlenen adresin http://www.siteadi.com/alisveris/gid...hmetbakkal.htm şeklinde olmasını istemem...
    bunu türkçe bir sitede joomla verirken genelde zaten sorun çıkarır.... onları tek tek düzeltmen gerekecektir.. Artio ile hepsini bir arada görebilir ve istediğin linki kendin istediğin şekilde çıkartabilirsin....

Kıdemli Joomlacı geyran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hocam,ilk olarak "alt kategori" düşüncesinden kurtulun ... Alt kategori yok...
    sonra,bu son verdiğiniz örnek,ilk düşüncenizden 1 link ileri gidiyor...

Son verdiğiniz örnekten yola çıkacak olursak ve sondan başa düşünürsek,çiçek eczanesi,böcek eczanesi vs...bunlar birer makale...

C linki yani tüm eczaneler,bir kategori...Üzerine tıklayınca kategori blok düzeni veya listesi olarak gösterebilirsiniz.(buradaki nöbetçi eczaneler için günlük değiştireceğiniz bir makale veya bunun için yazılmış bileşen kullanabilirsiniz.)

B linki yani eczaneler bir bölüm,üzerine tıklayınca bölüm blok düzeni veya bölüm listesi çıkar...

A linki,benim ilk başta dediğim gibi bir makale olabilir,bu makalede hastaneler,sağlık ocakları,eczaneler .... gibi bölümlerin linkleri olabilir.Bunu jce editör kullanarak çok basit yapabilirsiniz.eczaneler yazısını seçip link ekle butonuna basıyor ve oradan linki seçiyoruz.(ama bu durumda adres sizin isteyeceğiniz şekilde olmayacaktır,eğer öyle isterseniz,bu makaleleri en sona bırakmak ve link vermek istediğiniz adresi joomsef yaptıktan sonra düzenlemek)

En üstteki "ne nerede" ye tıklayan da yine hazırlayacağınız "resmi kurumlar,sağlık kurumları vs." nin oluşturduğu bir listeden ibaret makaleye yönlenebilir...

Joomlanın sağladığı imkanlarla,bileşensiz çözmek istiyorsanız benim aklıma gelen bu....

Yeni Joomlacı AlP3R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bunun kesin sonuçu nedir aynı sorun bendede var yapamadım bir türlü ayrac kullanarak yapmaya çalıştım ama beceremedim bu konun ustaları yardımlarınızı bekliyorum..