Joomlatr.org
Joomlatr.org
Joomlatr.org
Joomlatr.org
Joomlatr.org

Merhaba, sitemizden daha iyi yararlanabilmek için kayıt olunuz. Kayıt olmak için tıklayınız.. Şifrenizi Unuttuysanız yeni şifre istemek için tıklayınız..
Forumuzu daha iyi görüntüleyebilmek için firefox, google chrome, internet explorer7, safari, opera kullanınız..
|
|
#1 |
|
Ünvanı: Guest Mesajlar: n/a |
Bildiğimiz üzere Joomla 1.5 ile farklı dillerdeki karakter sorunlarını çözmek için unicode dil kodlamasına geçti 1.5 için veri tabanımız ve tüm dil dosyalarımız utf-8 dil kodlamasında olması gerekmektedir. Daha geçiş döneminde olduğumuz için bileşenlerin Türkçe dil dosyaları çoğu zaman bu kodlamda bulunmamaktadır. Bu nedenle bu dil dosyalarını sunucumuza göndermeden önce dil kodlamasını Ansi den Utf-8 e çevirmemiz gerekmektedir. Bunun için..
Bu işlemden sonra dil dosyamız bir miktar büyüyecektir çünkü asci kodlamasında 1 karakter 1 byte iken unicode kodlamasında 1 karakter en az 1 byte dır ve asci de 255 karakter bulunurken unicode de bu sayı çok daha fazladır. Umarım bu basit ip ucu yardımcı olur hepinize kolay gelsin |
|
| Sponsor Reklam |
|
|
|
|
#2 |
|
arkadaşım paylaşım için teşekkür ederim dil dosyası derken onu anlayamadım yardımcı olurömsun
|
|
|
|
#3 |
|
bileşenlerin dil dosyaları vardır bileşen içerisinde kullanılan kelimeler bir değişken olarak kodların içindedir bu değişken değerleride dil dosyalarının içinde yer alır örnek olarak Community Builder bileşeninin dil dosyasını inceleyelim dil dosyası bu bileşende "/components/com_comprofiler/plugin/language/turkish" dizini içinde turkish.php
isminde bulunmaktadır içerisindede değişkenlerin türkçe karşılıkları yazmaktadır ona örnek olarakta DEFINE('_UE_ZipCode','Posta Kodu'); böyle bir satırda _UE_ZipCode değişkeni Posta kodu olarak atanıyor sonuçta dil dosyasında değişiklik yapmıyacaksanız bu değişken mantığını aslında anlamanıza gerek yok karakter sorunu için işte bileşenlerin bu dosyalarını utf-8 kodlamasına çevirip sunucuya geri göndereceksiniz kolay gelsin Konu squallata tarafından (02-17-2008 Saat 15:12 ) değiştirilmiştir.. Sebep: yazım hatası |
|
|
|
#4 |
|
anladım kısacası ben language/turkish ordaki tüm bilsenleri tek tek açıp utf-8 yapcam olemi
|
|
|
|
#5 |
|
her bileşende dizin farklıdır ama olay dediğin gibi bileşenlerin dil dosyasını bulup utf-8 yapacaksın ayrıca bu sonradan yüklediğin bileşenler için geçerli joomlanın kendi bileşenlerinde bunlar zaten utf-8 ile kodlanmış olarak geliyor
|
|
|
|
#6 |
|
yardımların için çok teşeekkürler sağolasın aradığım tam bulamasamda
benım aradağım hanı makale fln ekliyoruz ya orda ç,i,ğ gibi karakterler gözükmüo siteinn genelinde gözükmüo onu düzeltemek bunun başka bir yolu varmı yok illa bileşenler de ise sorun bielşenler hangi klasorde
|
|
|
|
#7 |
|
Ünvanı: Yeni Joomlacı Kayıt Tarihi: Mar 2008 Mesajlar: 21 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
Denedim fakat olmuyor, gerekli dosyayı buraya ekleyebilir misin?..
Mesala Fireboard için, ve CB içinde olursa sanırım kullanıcıların işini görür. |
|
|
|
#8 | |
|
Ünvanı: Yeni Joomlacı Kayıt Tarihi: Mar 2008 Mesajlar: 20 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
Alıntı:
Datso galeri de bu sorunu yaşıyordum. Bu metodla çözüldü. Teşekkürler |
|
|
|
|
#9 |
|
Ünvanı: Yeni Joomlacı Kayıt Tarihi: Feb 2008 Mesajlar: 7 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
hala daha düzelmediyse
bileşen dil dosyasında türkçe karakterleri aşağıdaki karşılıkları ile değiştirin ı = ı ü = ü ç = ç ş = ÅŸ ö = ö ğ = ÄŸ Konu evolkan tarafından (03-31-2008 Saat 14:43 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
#10 |
|
Ünvanı: Amatör Joomlacı Kayıt Tarihi: May 2008 Mesajlar: 57 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 1 |
language/turkish dosyasını utf8 olarak ayarladım.. fakat sunucuya gönderebiliriz demişsiniz ben bunu eklentiler kur/kaldırdan yaptım tekrardan kur/kaldırdan mı forum bileşni ni yükliyeceğim sunucuya derken ftp yi mi kastettiniz kastettiyseniz hangi klasörü kastetiniz yardımcı olursanız sevinirim..
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| bileşenler, çözümü, türkçe karakter, türkçe karakter sorunu, türkçe sorunu çözme |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr joomlatr