Merhaba, sitemizden daha iyi yararlanabilmek için kayıt olunuz. Kayıt olmak için tıklayınız.. Şifrenizi Unuttuysanız yeni şifre istemek için tıklayınız..
Forumu daha iyi görüntüleyebilmek için firefox, safari, IE8 kullanınız. Foruma başlarken lütfen kuralları okuyunuz. Dersler ve arama size daha çabuk yardımcı olacaktır.
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#21 |
|
Ünvanı: Amatör Joomlacı Kayıt Tarihi: Jan 2009 Mesajlar: 84 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 2 |
Herkese tekrar merhabalar Bugün size kunena'nın bir eksiğiyle başa çıkmayı öğreteceğim. Forumda bir arkadaşın yaşadığı sorunu aktarıyorum: Kunena kurulmuş joomla üzerine kurulan Artio Joomsef forumdaki linklerin sonuna numara ekleyip öyle html haline getiriyor. Bu durumda kategorilerin google tarafından sağlıklı crawl edilmesini engelliyor deniyor. Evet cancağazlarım. Denilen Problem mevcut bunun sebebi kunenanın yeni Joomsef'inde ondan eski olması ileriki sürümlerde bu problemi düzelteceklerine eminim.
Sorunu anlamayan arkadaşlara şöyle anlatayım. Diyelimki sitenize bir kunena forum kurdunuz ve zebraların hayatını tartışıyorsunuz. Joomsefide kurdunuzki google'da zebraların hayatı aranırsa siteniz sağlıklı bir şekilde bulunsun. İşte joomsef linkleri dönüştürdüğünde kunena forum linklerini şu şekilde dönüştürüyor. http://ıvızrzıvır.com/zebraların-hayatı35.html İşte bu istene bir durum değil çünkü sondaki numerik ifade google crawlunu bozacak nitelikte. Çözümmü? Hemmen gerliyor: 1 - http://www.kunena.com/images/fbfiles...sef_kunena.zip sitesindeki 3. parti bir yazılım olan Joomsef_kunenayı indirin 2 - Sitenizde backbone'dan joomsef menüsü altında kurun. 3 - Sonucu kontrol edin olmuşsa işlem bitmiştir. Olmamışsa Joomsefe yeniden indexleteceğiz. Düzelemeyenler adım 4 e geçsin düzelenler evine gitsin. 4 - Artio Joomsef menüsünü kullanarak Genel yapılandırmaya girin hiç birşey değiştiremeden kaydete tıklayın. Olmamışsa geri dönün tartışalım... |
|
|
|
#22 |
|
Ünvanı: Yeni Joomlacı Kayıt Tarihi: Feb 2009 Bulunduğu yer: Istanbul Mesajlar: 12 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
teşekkürler... hazırladığım siteye mutlaka bir forum ekemeyi istiyorum...
|
|
|
|
#23 |
|
Ünvanı: Amatör Joomlacı Kayıt Tarihi: Jan 2009 Mesajlar: 84 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 2 |
Eklersin cancağızım çok kolay kunenayı ekle gitsin, türkçe dil desteği ve butonlarıda var valla bence süper.
|
|
|
|
#24 |
|
Ünvanı: JTR-Kurucu Kayıt Tarihi: Feb 2008 Bulunduğu yer: İstanbul Mesajlar: 12.103 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 10 |
ARTIO JoomSEF 3.2.7 yayınlandı.
|
|
|
|
#25 |
|
Canikolar son sürümü kurma konusunda acele etmeyin. 10 - 15 gün bekleyelim, joomla base'e müdahale eden tüm yazılımlarda bunu yapalım. Şöyle bir şikayetleri duyalım.
|
|
|
|
#26 |
|
Ünvanı: Kıdemli Joomlacı Kayıt Tarihi: Jan 2009 Bulunduğu yer: yaLaN düNya Mesajlar: 110 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 2 |
şimdi bu genel yapılandırma da hepsini 3 seçeneğede "evet" demişsiniz ömer bey fakat benim 2.seçenekte bir ünlem işareti var ve eğer onu evet yaparsam menüdeki linklere gittiğimde hata alıyorum . şimdi diyeceksinizki ünlem işaretinin üzerinde mause u durutunca ne diyor "htaccess" i ".htaccess" olarak değiştirin diyor.. onu da yaptım zaten yapınca ftp den kayboldu dosya..Peki şimdi çözüm _?
|
|
|
|
#27 |
|
1 - 2. seçeneği hayır yapın
2 - ftp tabanınıza gidin .htaccess (dosyanın soyadı olmayacak buna dikkat edin) isminde bir dosya oluşturun (CHMOD 777) 3 - .htaccess içerisine kopyalamanız gerekenleri kopyalayıp yapıştırın 4 - Joomla backbone da genel yapılandırmada 3 seçeneğpide evet yapın 5 - ftp tabanınıza gidin .htaccess dosyasının chmod ayarını 644 yapın. |
|
|
|
#28 |
|
Ünvanı: Amatör Joomlacı Kayıt Tarihi: Dec 2008 Bulunduğu yer: İstanbul Mesajlar: 86 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 2 |
siz sef yüklerken administrator>components>com_sef>confriguation.php CHMOD ayarını 777 yapın demiştiniz ayarlarımızı hallettikten sonra hala 777 kalması mı gerekiyor ?
Sağolun |
|
|
|
#29 |
|
Ünvanı: JTR-Kurucu Kayıt Tarihi: Feb 2008 Bulunduğu yer: İstanbul Mesajlar: 12.103 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 10 |
|
|
|
|
#30 |
|
Ünvanı: Yeni Joomlacı Kayıt Tarihi: Feb 2008 Mesajlar: 32 Durum: Offline Tecrübe Puanı: 0 |
Aşağıdaki kodların htaccces.txt e eklenmesi gerektiğini yazmışsınız. hangi bölüme eklenecek en alta mı... Tarif ederseniz memnun olurum. Ben başlıktan yola çıkarak RewriteEngine yazan bölüme ekledim olmadı...
RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/index.php RewriteCond %{REQUEST_URI} (/|\.php|\.html|\.htm|\.feed|\.pdf|\.raw|/[^.]*)$ [NC] RewriteRule (.*) index.php RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization},L] RewriteCond %{QUERY_STRING} mosConfig_[a-zA-Z_]{1,21}(=|\%3D) [OR] RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode.*\(.*\) [OR] RewriteCond %{QUERY_STRING} (\<|%3C).*script.*(\>|%3E) [NC,OR] RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR] RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) RewriteRule ^(.*)$ index.php [F,L] |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| .htaccess, 777, administrator, arama motoru, artıo joomsef 3.3.1, chmod, components, com_sef, ç|c, ğ|g, i|i, joomla kur, joomsef, optimizasyonu dersi, ö|o, seo, ş|s, ü|u |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|