Üyeliksiz yapsaydın keşkeÜcretsiz hosta kurulum oluyor bu arkadaşalrın bilgisi olsun.
Çöp Kutusu Kategorisinde ve Çöp Tenekesi Forumunda Bulunan 1.5.* Sürüm Joomlayı Ücretsiz Hosta Kurmak Konusunu Görüntülemektesiniz, Konu İçerigi Kısaca ->> 000web host uctu size başka bir site vereceğim http://forum.joomlatr.org/joomlayi-u...html#post44901 Evet arkadaşlarım bir süre uğraştım ama sonunda bunu yapabildim. Eğer bende ...
000web host uctu size başka bir site vereceğim
http://forum.joomlatr.org/joomlayi-u...html#post44901
Evet arkadaşlarım bir süre uğraştım ama sonunda bunu yapabildim.
Eğer bende bir joomla sitesi kurmak istiyorum diyorsanız dediklerimi yapmalısınız.
1- Host almamız lazım, 000webhost adresine girin üye olun. (Sing Up'a tıklayınız)
2- SmartFTP yi kurun
3- Joomla türkçeyi indirin.
4- Hostumuza girip » Software / Services bölümünden Mysql bölümüne giriyoruz.
MySQL database name: ...... dolduruyoruz (mesela file yazın)
MySQL user name: ........ dolduruyoruz (mesela files yazın)
Password for MySQL user: ....... şifre giriyoruz
Enter password again: ....... şifremizi tekrarlıyoruz
crete database ye basııyoruz
5- Joomla dosyasını smartftp'ı kullanarak webhostumuza atmak için smartftp'yi çalıştırıyoruz.
logine hostumuza girip sağ taraftaki bilgilerimizze bakıyoruz.
Domain:
Username:
Password:
bilgilerini smartftpde adress bölümüne domaini, logine usarname, passworda şifremizi yazıyoruz ve entere basıyoruz
sitemize bağlanıyor.
6- Şimdide joomla klasörünü rarlı halinden çıkartıp klasörü sağ üstteki ekranın içie bırakıyoruz.
UYARI: Her ne olursa olsun dosyalarımızı public_html klasörünün içine atmalıyız!!!
7-Gönderme bitince sitemize giriyoruz karşımıza dosya sistemi çıkıyor. joomla klasörüne basarak joomlayı yüklemeye başlıyoruz.
8-yükleme esnasında Mysql aşamasındaki verileri hostumuza girerek mysql sayfasından alıyor yazıyoruz, yükleme biterken kırmızı büyük yazıların olduğu son aşama sayfası geliyor.
Bu sayfada verilen kodları kopyalıyarak not defterine yazıyor kaydedme işleminde adına configuration.php yazarak masaüstüne kaydediyoruz. Not belgemiz internet sayfasına dönüyor.
Bu verilen configuration.php dosyasını smartftpden joomla klasörüne atıyoruz ve joomla klasöründeki instlation klasörünü siliyoruz.
Sitemize bir daha girdiğimizde karşımıza hoşgeldiniz sayfası çıkıyor.
9-Joomlayı kullanmak içinde http://www.joomlatr.org/ forum sayfasına giriniz.
Saygılarımla
NOT:BİLGİ PAYLAŞMAK İÇİNDİR SİZDEN İSTEĞİM BU BİLGİYİ HER YERE PAYLAŞTIRINIZ.
Kaynağı ben olduğum için her yere dağıtabilirsiniz.
Yeni adres bu arkadaşlar eski mesajada ihtiyacı olan olur diye silmedim
http://forum.joomlatr.org/joomlayi-u...html#post44901
Konu mahmed tarafından (12-15-2008 Saat 02:32 ) değiştirilmiştir.
Üyeliksiz yapsaydın keşkeÜcretsiz hosta kurulum oluyor bu arkadaşalrın bilgisi olsun.
Foruma başlamadan, Okumalısın! | Forumda konu açmadan önce arama yapmalısın!
Joomla! 1.5.x Dersleri [Yeni] | Joomla! Bileşenler | Joomla! Modüller | Joomla! Pluginler
yok arkadaşım ben bu dediklerini uyguladım fakat olmadı daha önce nası kurduysam bu joomlayı kurdum sisteme ama sonra bi eklenti yükledim ve yedeğini almaıdğım site çöktü bende tutup ftpden nevar ne yok hepsini sildim ve şimdi joomlayı tekrar kuramıyorum.. denemediğim ftp programı kalamdı...
şuan www.siteninadı.com dediğimde şöyle bir hata alıyorum
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@siteninadı.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
şeklinde hata alıyorum yardımcı olacaksan bundan nasıl kurtulurum ve joomlayı takrar nasıl kurarım siteye onu söyle sen
joomlayı www.siteadı.com/files içine attım ve www.siteadı.com/files/index.php dediğim zaman olmuyor ne yapmalıyım şuan onu biliyosan bi anlatırmısın...
slm. godady den host aldımıştım (HALEN KULLANDIĞIM) am bir türlü joomla yı kuramıyorum delirmek üzereyim. easy php ile bilgisayarıma kurdum siteyi hazırladım ama host uma kuramıyorum yardım ediiiin.
Neden kuramıyorsun biraz açıklarmısın?
ellerine sağlık fena olmamis sade bi çalışma ama ben o kadarını bile yapamadım. yahu arkadaşlar bu joomlayı nasıl özelleştirebiliriz. anket ksımını sen nasıl ekranın o tarafına aldın yahu. ben bileşenler anketler kısmından yeni bi anket oluşturup yayınla diyorum ama joomla kendi örnek anketi yayınlamaya devam ediyor benim anlamadığım da bu.
Bileşenlerden ankete gidin ordan düzenleyin yeni anketinizi. Tema pozisyonlarına bakın uygun yere modülü gösterin
kardeşim 000webhost sitesi safe mode açık hosting veriyor
Paylaş